Ovoga ljeta hotel Esplanade obogatio je svoju gurmansku priču finim jelima nadahnutim na suncu dozrelim rajčicama. Gosti Le Bistroa moći će tako do kraja kolovoza uživati u promotivnom ljetnom gastro nadahnuću – rajčicama i hrvatskim vinima.

Nezaobilazan sastojak ljetnih delicija – rajčica, podrijetlom iz Perua svoj je put u Europu pronašla na španjolskim galijama te je zbog svojeg neobično magičnog okusa nazvana jabukom ljubavi. Kombinacije sočnih okusa na suncu dozrelih rajčica sinonim su ljeta i svojim božanstvenim okusom unose dašak mediteranske čarolije ove vruće ljetne dane.

Vibrantne boje i zamamni mirisi nadahnuli su chefa Anu Grgić da kreira lagane ljetne gastro kombinacije poput carpaccia od rajčice s hrskavim brie sirom i listovima svježeg bosiljka, sušenih malih rajčica u maslinovom ulju i acetu balsamicu posluženih uz hrskavi kruh s dimljenim sardinama, dok se njen nagrađivani kremasti rižoto ovog puta našao u kombinaciji s aromatičnim sušenim rajčicama i dimljenom burratom.

Za ljubitelje juha Ana donosi pravu poslasticu – krem juhu od rajčica, siguran klasik uz njezin osobni dodatak pjenu od komorača i bosiljak, a za one koji ljeti preferiraju hladno umjesto toploga tu je osvježavajući gazpacho poslužen uz fine hrskave krokete od maslina.

Ovu slasnu ljetnu priču zaokružuje posebna ponuda hrvatskih vina poput Malvazije, Rajnskog rizlinga i Chardonnaya Rosenberg, posluženih na pravoj temperaturi čiji će spoj okusa upotpuniti ove ukusne gurmanske poslastice.

Uz to, u ljetnim mjesecima gosti Le Bistroa mogu uživati u kreativnoj à la carte ponudi, ali i u domaćim kolačima, vrhunskoj kavi i sladoledima s okusima šumskog voća, bazge i marelice s prženim pinjolima iz Esplanadine slastičarnice te osvježavajućim Hugo ili Bellini koktelima.

Opuštena atmosfera, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara, opušteno ozračje te sjenoviti živopisni ugođaji terase s daškom uličnog teatra čine Le Bistro trendi gurmanskim odredištem nudeći pravo osvježenje u ove vruće ljetne dane za domaće, ali i brojne inozemne goste.