Musicology Barcaffè Sessions: Angie Stone stiže u Europu!

443

Američka R&B i soul diva i moćan glas koji stoji iza planetarnog hita “Wish I didn’t miss you“, Angie Stone, nastupit će po prvi puta u Srbiji, u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, 1. srpnja, na teniskim terenima na Kalemegdanu. Posjetitelji će, osim u jedinstvenim notama i njezinom intenzivnom prepoznatljivom glasu, biti u prilici uživati i u vrhunskoj kavi sličnih atributa. Dva dana nakon koncerta u Beogradu, Angie Stone će nastupiti i na slovenskom izdanju Musicology Barcaffè Sessions u Ljubljani, 3. srpnja.

Tri puta nominirana za Gremija, uz četiri albuma koji su ušli u Top 10 R&B albuma i jednim koji je završio na prvome mjestu, s više od 1,4 milijuna albuma prodanih u SAD-u i 5 milijuna prodanih diljem svijeta, Angie Stone se s pravom može nazvati jednom od najzačajnijih svjetskih R&B i soul ženskih izvođačica, a njezin hit “Wish I didn’t miss you“ je i dalje vrlo slušan na našim prostorima.

Glazbom se počela baviti uz oca, koji je pjevao u gospel kvartetu i koji je malu Angie vodio na nastupe gospel umjetnika poput “Singing Angels” i “Gospel Keynotes”. Ovo iskustvo je jako utjecalo na stil Angie Stone i na njezin upečatljiv i jedinstven izraz, koji će je godinama kasnije proslaviti diljem svijeta. Malo je poznato da je upravo Angie Stone pjevala prateće vokale na kultnom albumu Lennyja Kravitza “5”. Njezina karijera je lansirana u visine prvim solo albumom “Black Diamond” 1999. godine, koji je ušao u prvih deset najprodavanijih R&B albuma. Nakon toga, Angie je objavila još četiri vrlo uspješna albuma, koje su pratili rasprodani koncerti diljem svijeta.

U sklopu edukativnog dijela koncertnog serijala, Angie Stone će nakon koncerta, 2. srpnja, održati besplatno predavanje o glazbenom biznisu i svojim iskustvima koje je stekla u bogatoj karijeri. Na predavanju su dobrodošli glazbenici, producenti, tonski tehničari i osobe koje se bave drugim poslovima u glazbi, a prijave se vrše putem formulara na Facebook stranici Musicology Sessions. Ovo predavanje je podržalo Američko veleposlanstvo u Beogradu.

Objavljivanjem koncerta planetarno popularne Angie Stone, Musicology Barcaffè Sessions je kompletirao popis izvođača za ovu sezonu, koja će se zatvoriti koncertima Koop Oscar Orchestra 24. lipnja i world music super grupe – Bokante, 26. srpnja.

Intimna atmosfera, vrhunska glazba i šalica savršenog Barcaffè espressa su sve što vam je potrebno za uživanje u početku ljeta.

Vidimo se na Musicology Barcaffè Sessions!

Prodaja karata za sve Musicology Barcaffè Sessions koncerte se mogu kupiti putem prodajnih mreža www.ddtickets.rs i www.eventim.rs.

O FESTIVALU:

Musicology Barcaffè Sessions predstavlja novi koncept koncertno–festivalskog iskustva, na kojem posjetitelji koncerta imaju priliku uživati u intimnim klupskim nastupima velikih svjetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvijezda, koje obično nastupaju u većim prostorima. Na ovaj način se zadržava taj intimni trenutak, kontakt između izvođača i publike, koji se izgubio u velikim dvoranama i festivalima, dok se ljubiteljima kvalitetnog zvuka nudi nešto što u regiji dosad nisu mogli iskusiti. Izuzetno uspješna prva godina koncertnog serijala 2016.-2017., koju su obilježili rasprodani i virtuozni koncerti, posebna, intimna atmosfera, kao i druženje publike i glazbenih zvijezda nakon koncerata, napravila je veliki odjek kako u Srbiji, tako i u čitavoj regiji. Ovakve reakcije pridonijele su tome da se Musicology Barcaffè Sessions proširi i na Sloveniju.