Treći Vinart Grand Tasting održava se 2. i 3. ožujka u Laubi u Zagrebu

343

Treću godinu zaredom pozivni festival Vinart Grand Tasting ugostit će 120 probranih vinara iz Hrvatske, regije i svijeta. Potpuno posvećen kvaliteti, Vinart Grand Tasting je festival na kojem vinari izlažu isključivo uz pozivnicu organizatora. Odabrani vinari predstavit će se u petak 2. i u subotu 3. ožujka u Laubi, Prilaz baruna Filipovića 23, a posjetitelji će imati priliku kušati vina koja su svojom kvalitetom predvodnici u svom cjenovnom razredu na hrvatskom tržištu.

Vinart Grand Tasting jedinstveni je događaj, zasnovan na kvaliteti, s višestrukim ciljevima promocije vinara i svijeta vina, ali i poticanja razvoja kulture vina u Hrvatskoj. Namijenjen je prije svega profesionalcima, ugostiteljima i sommelierima, ali rado su viđeni i svi drugi posjetitelji, entuzijasti i zaljubljenici u vino. Proteklih godina festival je potvrdio svoje mjesto i profilirao se kod stručne javnosti. Na konferenciji za medije u vinoteci Bornstein autor projekta Saša Špiranec najavio je festival i novosti u ovogodišnjem izdanju.

U sklopu festivala Vinart Grand Tasting za sve posjetitelje bit će otvorena Pop-up Vinoteka, u kojoj će se moći kupiti predstavljene etikete koje su teže dostupne na tržištu, a za sve vinare tvrtka Vinolab radit će analize u laboratoriju koji će preseliti u Laubu za vrijeme festivala.

Dnevna ulaznica za festival stoji 150 kn po osobi i kupuje se na ulazu na Vinart Grand Tasting. Ulaznica uključuje bon od 40 kn koji možete potrošiti u Pop-up Vinoteci na kupnju vina ili na vožnju taksijem nakon posjeta festivalu.

Vinart Grand Tasting i ove je godine pripremio bogat program zanimljivih i atraktivnih radionica koje će se održati uoči festivala u Laubi. Radionice će se održati u hotelu DoubleTree by Hilton, a počinju 23. veljače i trajat će do 1. ožujka. Aktualne teme iz svijeta vina, različiti predavači i velik broj domaćih i stranih vina koja će se kušati više su nego odlična pozivnica.

Više o radionicama pročitajte na poveznici: https://grandtasting-vinart.com/hr/radionice/
https://www.facebook.com/vinartgrandtasting/