3Hugs Vegan Brunch Bar – prvi veganski brunch bar u Zagrebu

Foto: Ines Grahovac i Dino Ninković

Jelovnik, kojeg potpisuje chef Tomislav Primorac, pršti od maštovitosti i zanimljivih kombinacija sastojaka i podijeljen je u tri kategorije: food, drinks, juices & combos, a bazira se na svježim i ukusnim namirnicama veganskog podrijetla

Da veganski recepti mogu biti jako ukusni, zdravi, šaroliki i kreativni – a sve to koristeći alternative namirnicama životinjskog podrijetla, dokazuje jelovnik 3Hugs Vegan Brunch Bara u Zagrebu.

Začetnik ideje je vlasnik Filip Žaja, koji je i sam postao vegan, a vidjevši sve benefite veganske prehrane, otvaranje restorana s veganskom ponudom bio je logičan korak. Ovaj bar brzo je postao popularna destinacija za sve ljubitelje veganske ishrane, ali dobrodošli su svi koji žele isprobati nešto novo, ukusno, zdravo i svježe na atraktivnoj lokaciji u centru Zagreba s terasom s koje se pruža pogled na Zrinjevac.

Jelovnik, kojeg potpisuje chef Tomislav Primorac, pršti od maštovitosti i zanimljivih kombinacija sastojaka i podijeljen je u tri kategorije: food, drinks, juices & combos, a bazira se na svježim i ukusnim namirnicama veganskog podrijetla. Široka lepeza veganskih jela sastoji se od omleta, tortilja, tosteva, bowlsa i deserata.

Foto: Ines Grahovac i Dino Ninković

Pažnju posebice privlače omleti – bez jaja! Umjesto njih koristi se brašno od slanutka, čiji se okus toliko podudara s jajima da je jedva primjetljivo da ih zapravo uopće nema. U omletu Secret Sausage glavna je zvijezda veganska kobasica, uz gljive i luk, a podjednako su ukusne i preostale dvije opcije: omlet Veggie Love te omlet Cherry Hug.

Tortilje dolaze u tri varijante: Beyond tortilja je kombinacija veganskog mljevenog ‘mesa’, avokada, paprike, salata i luka, a tu su još tortilje Gaucamole Dream i Panko Mushroom.

Odličan izbor za doručak ili lagani ručak su i tostevi. Avocado Classic, Humus Mushroom ili Famous Veggie Pesto – s pomno odabranim sastojcima na hrskavom kruhu pravi su gurmanski doživljaj. Okusom, ali i estetskim dojmom, izdvajaju se i bowlsi. Tofu Panko Bowl sačinjavaju riža kao baza, avokado, salata i kukuruz, hrskavi tofu za crunchy efekt, a sve je povezano sočnim tonkatsu umakom. Chickpea bowl također koristi rižu, uz prženi slanutak, gljive, luk, salatu, jabuke i majonezu od gljiva.

Foto: Ines Grahovac i Dino Ninković

 

Dark Vege Buddha Bowl čine soba rezanci, hrskavi tofu u umaku od crvenog graha i češnjaka, sezam, avokado, edamame, pečena paprika, mladi luk i salata. Od deserata 3Hugs nudi Fruit Smoothie Bowl, Biscuit Hugs i American Pancake, veganske palačinke s kokosovim mlijekom i jogurtom te voćem, uz javorov sirup.

U ponudi su i tri napitka napravljena od svježeg voća: naranča, limun i đumbir te naranča, limun i đumbir. 3Hugs odlična je postaja i za popiti kavu. Gosti mogu uživati u vrhunskoj kavi Costa, u koju prema izboru mogu dodati bademovo, zobeno i sojino mlijeko.

Osim kave, u ponudi su i macha, macha latte te chai i chai late. U razigranom i vedrom ambijentu punom cvijeća osmišljene su igraonica za djecu, posebna prostorija za privatni ili poslovni ručak, kao i ugodan kutak idealan za ručak tijekom pauze od posla.