Jeste li spremni za najdugovječniju pivsku manifestaciju?

Danas započinju 37. Dani piva Karlovac koji obilježavaju čak dvije značajne obljetnice – 40 godina postojanja festivala i 170 godina Karlovačkog piva. Najdugovječniju pivsku manifestaciju već tradicionalno posjeti na desetke tisuća posjetitelja, a ove će godine od 30. kolovoza do 3. rujna moći uživati u 20 koncerata na glavnoj i Gastro pozornici, sudjelovati u brojnim zabavnim aktivnostima i natjecateljskim igrama, probati razne gastro poslastice i čak 25 vrsta piva te se počastiti besplatnim Karlovačkim pivom koje će 40 godina nakon prvih Dana piva ponovno poteći iz gradske fontane.

Glazbeni program za sve ukuse

Na glavnoj i Gastro pozornici nastupit će Tony Cetinski, Miach i gost iznenađenja, Vojko V, Kawasaki 3P, Baby Lasagna, Prljavo kazalište, Neno Belan i Fiumensi, Željko Bebek, Alen Vitasović, Luka Nižetić, Peki i Baks, EOT, Rimljani Ite Doma, Leteći odred, The Giggsons, Strings band, Magnusi, Glazba Ston, Black & White i Rivers band. Uz 20 koncerata, posjetitelji će moći uživati i u brojnim DJ setovima, a detaljan raspored dostupan je u programu Dana piva.

Širok izbor piva i pivskih delicija

Za odgovorno uživanje u pivu i ove će se godine dijeliti narukvice „Ja sam 18+“, a punoljetni posjetitelji moći će birati između čak 25 vrsta domaćih i internacionalnih piva. Uz besplatno pivo koje će 30. kolovoza i 3. rujna poteći iz gradske fontane, u Karlovačko Svijetu piva moći će probati čak 17 vrsta inozemnih piva koja u Hrvatskoj inače nisu dostupna.

 

Neka od njih su Mort Subite, Cruzcampo Gran Reserva, Birra Moretti, Laško Burin, Red Stripe, Gosser Helles, Krušovice Černe, Zipfer Marzen i Union nefiltrirani. U ponudi će biti i klasici kao što su Karlovačko, Heineken®, Heineken® 0.0, Lagunitas IPA, Sol i Stari lisac, a na Promenadi posjetitelji mogu probati craft piva Pivovare Podrum i Pivovare Medvedgrad. Na Promenadi i u Gastro kutku očekuje ih bogata ponuda pivske gastronomije, uključujući burgere, tacose, tortilje, vege burgere, razna jela s roštilja i slastice, a tu su i kultni pivski pereci tvrtke Žitoproizvod koji također obilježavaju 40 godina tradicije.

Novosti u bogatom festivalskom programu

Posjetitelje i ove godine očekuje bogat popratni sadržaj. Svoje sposobnosti moći će testirati u natjecateljskoj igri Pivska potraga, a najbolji će osvojiti škrinju s pivskim blagom. Tu je i zabavna igra Corn Hole, a Kviz filmske i glazbene kulture, koji će voditi poznata kvizašica Morana Zibar, dat će im priliku da pokažu svoje znanje i odnesu vrijedne nagrade. Zahvaljujući suradnji s PU Karlovačkom, posjetitelji će imati priliku isprobati simulator vožnje motociklom i sigurnosnu kacigu, „pijane naočale“ te uređaj „Dräger“ za mjerenje razine alkohola u krvi.

U Karlovačko Fun&Chill zoni posjetitelji će moći predahnuti između koncerata, zaigrati stolni nogomet, ali i okušati se u karnevalskim igrama koje se sastoje od udaranja zvona ili bacanja vreća napunjenih ječmom. Nezaboravne uspomene moći će ovjekovječiti u foto kutku u obliku Karlovačko limenke te kući ponijeti i zanimljive suvenire iz Karlovačko shopa, Paviljona Katzler ili Kina Edison. Kao poseban dodatak ovogodišnjem festivalu održat će se i predstavljanje knjige „Peta rijeka Karlovca“, autora Krešimira Perušića, koja govori o bogatoj povijesti Karlovačkog piva.

Organizirani prijevoz

Kao i prethodnih godina, Grad Karlovac i Karlovačko pivo osigurali su prijevoz vlakom i autobusom za jednostavan i siguran dolazak na Dane piva i povratak kući. Od 30. kolovoza do 1. rujna bit će dostupan vlak koji polazi sa zagrebačkog Glavnog kolodvora u 17:55 i vozi do stanice Karlovac Centar. Povratak za Zagreb planiran je nakon ponoći, u 00:14, a cijena karte simboličnih je 1,5 eura. Također će biti organiziran i besplatni prijevoz autobusom do festivala – sa ŠRC Korana, kao i na gradskim linijama 2, 4, 5, 14 i 16. Detaljan raspored dostupan je u informacijama za posjetitelje. Za one koji se ipak odluč