Druženja u krugu obitelji i prijatelja neizbježna su u idućih 10-ak dana. Začinite ih vrhunskim koktelima koje ćete jednostavno napraviti doma
Kraj godine vrijeme je koje provodimo s obitelji i prijateljima, bilo da smo u izlascima ili smo na brojnim kućnim tulumima. Ako ste jedni od onih koji vole okupljati ekipu doma i pripremati kreativne koktele, imamo nekoliko ideja kako biste mogli dovesti svoj tulum na novu razinu.
Iskusni barmeni Roman Rabik i Ante Luka Presečan iz Alce Zagreb donose vam 4 recepta za koktele koji će oduševiti i najzahtjevnije članove vaše obitelji i prijatelja. Uz tek malo truda i pripreme, ovi kokteli u kojima je glavni sastojak biljni liker Barun bit će prava zvijezda ovih blagdana.
„Za pripremu koktela najvažniji su vrhunski sastojci i malo kreativnosti. U ovom slučaju, Barun biljni liker ima sve što je potrebno za kvalitetan koktel: dokazana kvaliteta, bez umjetnih bojila i okusa te privlačne arome anisa, komorača i pelina, koje se sjajno nadopunjuju s drugim sastojcima i začinima“, kaže Roman Rabik.
A ako želite provjeriti kako to rade profesionalci, kokteli s Barunom čekaju vas u Zvečka baru na Europskom trgu u sklopu Adventa u Zagrebu sve do 7. siječnja.
Bronhi
40ml Barun
10ml Absinthe
15ml sok limete
100ml tonik
Ukras: Lime coin
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti „novčićem“ od korice limete.
Jaffa
30ml Aquavit
20g drobljenih kakao zrna (nibs)
20ml Barun
20ml sok limete
Tonik top up
Ukras: kora naranče i/ili Jaffa keks
Ubaciti 20 grama drobljenih kakao zrna (nibs) u bocu Baruna te ostaviti 24 sata. Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti koricom naranče i Jaffa keksom.
Vragec
20ml Arette Reposado tekila
20ml Barun
30ml Zvečevo Borovnica
15ml limun
100ml ginger beer
Ukras: borovnica ili menta
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti buketićem mente i /ili nekoliko borovnica.
Medenjak
30ml Barun
20ml Medica
15ml limun
100ml Double dutch Ginger Ale
Ukras: medenjak
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti medenjakom.