Valamarovi chefovi osvojili medalje na prestižnom europskom natjecanju

Patrik Prnjak i Josipa Burzelić

Valamarovi chefovi osvojili su dvije brončane medalje na europskom regionalnom polufinalu natjecanja Worldchefs European Grand Prix 2025: Global Chefs Challenge, održanom od 16. do 18. veljače u Riminiju u Italiji. Ovo trodnevno natjecanje okupilo je vrhunske kuhare i slastičare iz cijele Europe, a Valamarovi chefovi istaknuli su se osvajanjem medalja u dvije od ukupno četiri kategorije.

U kategoriji Global Pastry Chefs Challenge brončanu medalju osvojili su Ivan Ergović, voditelj hrane u Sektoru hrane i pića u Valamaru, i Dora Bolkovac, slastičar specijalist u Centralnoj kuhinji Valamara te aktualna državna prvakinja u slastičarstvu. U zadanom vremenskom roku njihov je zadatak bio pripremiti i dekorirati čokoladnu tortu te napraviti desert s čokoladom.

“Osvojiti ovakvo priznanje na jednom od najjačih europskih natjecanja velik je uspjeh. Svako natjecanje, pa tako i ovo, zahtijeva iznimnu vještinu, kreativnost i preciznost. Konkurencija je bila izuzetno jaka, s vrhunskim radovima, a žiri je pomno pratio svaki detalj – od tehničke izvedbe do završne prezentacije na tanjuru. Brončana medalja u kategoriji Global Pastry Chefs potvrda je da natjecatelj pripada samome vrhu svjetske slastičarske scene”, izjavio je Ivan Ergović, voditelj hrane u Valamaru.

Ivan Ergović i Dora Bolkovac

Brončanu medalju osvojila je i Josipa Burzelić, glavna kuharica iz hotela Marea Suites 5*, Valamar Collection zajedno s Patrikom Prnjakom iz RIVA Restaurant & Lounge Bara i to u kategoriji Global Vegan Chefs Challenge. Medalju su osigurali predjelom od bundeve, cvjetače, cikle i lješnjaka te glavnim jelom koje se sastojalo od četiri porcije, a uključivalo je i lisnato tijesto s gljivama, palačinke od kelja, blanširane šparoge, pire od batata te tart od kelja punjen pirjanim povrćem.

„Sudjelovanje na ovom natjecanju bilo je predivno iskustvo u kojem smo imali priliku pokazati svoje vještine i kreativnost. Ponosna sam na sebe i zahvalna na povjerenju svog tima i kolege Patrika. Presretni smo jer su naša ustrajnost, strpljivost i trud donijeli vidljive rezultate, potvrđujući koliko ljubavi i rada ulažemo u kuhanje. Svaki novi izazov i iskustvo pružaju dodatnu motivaciju i otvaraju nova vrata za budući razvoj“, izjavila je Josipa Burzelić iz hotela Marea Suites 5*, Valamar Collection.

Worldchefs European Grand Prix jedno je od najprestižnijih kulinarskih natjecanja u svijetu, a osvojene medalje potvrda su stručnosti, predanosti i inovativnosti Valamarovih chefova. Kontinuiranim ulaganjima u edukaciju i profesionalni razvoj, Valamar njeguje kulturu izvrsnosti te potiče zaposlenike da usavrše svoje vještine i ostvare puni potencijal u dinamičnom i inspirativnom radnom okruženju.