Na zagrebačkoj Trešnjevci, u velikoj poslovnoj zgradi Fabrike, Goran Vručinić nedavno je otvorio restoran zanimljivog naziva – Fidel Gastro. „Naša strast prema hrani očituje se ponajprije u kvaliteti naših jela. Ona su napravljena s najmodernijim tehnikama pripreme i obrade namirnica iz uzgoja provjerene kvalitete. Hrvatskoj javnosti predstavljamo novi smjer u kulinarstvu, odnosno kuhinju 21. stoljeća. Vođeni vrijednostima održivosti, profesionalnosti i profesionalnog usavršavanja, mi stvaramo novi pristup prehrani“, poručuju iz novootvorenog restorana.
“Kuhar sam skoro cijeli svoj život, ali još uvijek učim kako biti dobar chef. No, u jedno sam siguran, nema velikih chefova bez dobrog tima. Svakodnevno učimo nove tehnike i usavršavamo postojeće, jer uvijek postoji nešto novo za otkriti, nove okuse, nove horizonte s krajnjim ciljem – učiniti ljude sretnim”, poručuje chef Fidel Gastra Petar Tomašević.
Za dizajn restorana pobrinuo se akademski kipar Nedjeljko Mikac Cak. Uređenjem u industrijskom stilu dao je hommage samog prostora koji je nekada bio tvornica, no uvođenjem mnoštva drvenih elemenata stvorio je osjećaj topline i onaj poseban, opuštajući dojam. Interijer je idealan za uživanje u fusion kuhinji, vrhunskim vinima i ugodnoj glazbi.
Velikim barom dominira osvijetljeni šank. Spojen od malih željeznih elemenata i šank ostaje vjeran industrijskom stilu, a toplina svjetlosti koja iz njega izbija gotovo je hipnotizirajuća. Danju prepun svjetlosti zbog visokih prozora, noću se navlače zastori i bar dobiva noćno ruho uz zvuke funka, jazza, bluesa i soula za koje se brinu vrhunski DJ-i.
Fidel Gastro želi svakom gostu pružiti jedinstveno iskustvo vrhunske fusion kuhinje, najboljih svjetskih i domaćih vina, dizajnerskog ambijenta i izvrsne usluge uz opuštajuće zvuke jazz glazbe. Plan je zadržati rast u svakom aspektu ugostiteljstva – kvaliteti hrane, usluge i ponude vina – kako bi postali jedan od vodećih restorana u zemlji.