Akcijom ‘Donirajmo za škole i jela koja se vole’ Podravka pomaže opremanje školskih praktikuma

Od svakog prodanog Podravka proizvoda od rajčice i Zlato polje tjestenine u periodu od 1. travnja do 30. svibnja 2025. odvojit će se 5 centi za financiranje opreme ugostiteljskih škola u Hrvatskoj

Podravka je pokrenula regionalni projekt „Donirajmo za škole i jela koja se vole“. Radi se o projektu koji će se provoditi na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije, a cilj mu je podržati mlade kulinarske talente, ali i osvijestiti važnost očuvanja tradicionalnih jela. Kako bi pridonijela usavršavanju kulinarskih nada, Podravka će ugostiteljskim školama u Hrvatskoj pomoći pri nabavci opreme za kulinarske praktikume. U periodu od 1. travnja do 30. svibnja 2025. odvojit će se 5 centi od svakog prodanog Podravka proizvoda od rajčice i Zlato polje tjestenine te će se usmjeriti u donaciju. Ukupno prikupljena sredstva bit će ravnomjerno raspodijeljena i donirana trima školama koje se prijave na natječaj, a koje potrošači i žiri odaberu kao pobjedničke.

Odgovornost prema zajednici za Podravku znači ulaganje u njenu budućnost. Budućnost su mladi, a Podravka želi podržati mlade u sebi bliskom području, kulinarstvu. Budući kuhari, pekari, slastičari, ugostitelji često nisu u mogućnosti imati adekvatnu praktičnu nastavu koja će im omogućiti razvoj, a za uspješnost i postizanje rezultata potrebna je edukacija te primjerena oprema za rad. Kako bi doprinijela razvoju mladih kulinarskih talenata, Podravka je odlučila, zajedno sa svojim potrošačima, doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za učenje i usavršavanje kroz donaciju u opremanje školskih praktikuma.

Uz donaciju opreme, Podravka želi doprinijeti očuvanju tradicije i gastronomske kulture Hrvatske. Stavljajući naglasak na pripremu jela koja su obilježila hrvatsku kuhinju, kao što su Zlevanka s pekmezom od šljiva, Čobanac, Ličke šnicle, Buzara i Soparnik, Podravka potiče mlade da prenesu tradiciju u budućnost i očuvaju prepoznatljivost hrvatske gastronomije.

O natječaju za škole

Na natječaj za dobivanje donacije mogu se prijaviti sve srednje stručne škole u kojima se školuju kuhari, slastičari, pekari i ugostitelji u periodu od 9. travnja do 7. svibnja. Potrebno je napraviti kratki video u trajanju od najviše dvije minute koji će objasniti zašto donacija treba stići upravo u tu školu te koja je oprema potrebna u kulinarskom praktikumu. Stručni žiri i javnost imat će prilike glasati za prijavljene škole, od 15. do 31. svibnja, a nakon čega će biti proglašeni pobjednici. Detaljnije o natječaju i načinu prijave na www.donirajmo-za-skole.podravka.hr.

Dijeli