Alternativa gužvama na Jadranu: Ljetni odmor u termalnoj oazi

Foto: Rimske terme

Neka ovaj godišnji bude poseban – opuštanje u ljekovitoj vodi, netaknuta priroda, aktivnosti na otvorenom, izvrsna hrana i izložba Stephana Lupina učinit će vaš odmor u Rimskim termama nezaboravnim

Ljeto je napokon stiglo, planiraju se godišnji odmor i biraju destinacije za odmor i opuštanje. Zašto ove godine ne biste isprobali nešto drugačije? Zamijenite gužve na Jadranu spokojem netaknute prirode, hlad borova egzotičnim sekvojama i morsku vodu termalnom. Spakirajte kupaće kostime i uputite se u Rimske terme. Putovanje od Zagreba traje svega sat vremena (i to bez vinjete!) i sigurno nećete ‘zapeti’ u kilometarskim kolonama.

Uživanje na bazenima

Ručnik na rame, SPF na lice i tijelo i pravac – bazen! U Rimskim termama očekuju vas vanjski panoramski bazen i tri masažna bazena s vodenim sjedalima i vodenim ležajevima. Poradite na boji, opustite se uz koktel i uživajte u blagodatima jedna od najljekovitijih termalnih voda u Sloveniji. Ako se zasitite sunca, spas ćete pronaći na unutarnjem bazenima osmišljenim po uzoru na rimska kupališta.

Foto: Rimske terme

Zahvaljujući zelenilu, svježem zraku i termalnoj vodi spavat ćete ‘kao beba’, a da biste se osjećali još bolje, tu je bogata ponuda aktivnosti na otvorenom. Osim plivanja, gostima su na raspolaganju brojne pješačke staze, a park koji okružuje terme sadrži 14 energetskih točaka na kojima možete stajati, meditirati i vratiti ravnotežu.

Totalni hedonizam

Što je dobar odmor bez uživanja? Rimske terme su oaza hedonizma u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe. Isprobajte neku od kućnih termalnih kupki, opustite se u zemlji sauna Varinia, slanoj sobi i aromaterapiji ili si priuštite neku od brojnih masaža.

Najbolja domaća jela s elementima internacionalne kuhinje, pripremljena na suvremeni način prema filozofiji bečke i mediteranske kuhinje, sastav jelovnika prilagođen godišnjim dobima i svježe sezonske namirnice dobitna su kombinacija koja će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Nakon ukusnog obroka nazdravite časom vrhunskog vina iz svih slovenskih vinorodnih pokrajina.

Fotogenična destinacija

Rimske terme su iznimno fotogenična destinacija čemu u prilog govore brojne objave na društvenim mrežama s nezaobilaznim motivom plavog termalnog raja. Njihovu atraktivnost prepoznao je renomirani hrvatski umjetnik Stephan Lupino čiju izložbu fotografija i skulptura upravo ovdje možete pogledati.

Dijeli