Amarin – Maistrin obiteljski hotel

Maistrin obiteljski hotel Amarin, ukupne vrijednosti od 300 milijuna kuna, smješten je na sjeverozapadnoj strani Rovinja, svega nekoliko metara od mora. Raspolaže sa 280 smještajnih jedinica s pogledom na more i starogradsku jezgru Rovinja u koje se može smjestiti gotovo 1000 gostiju.

Velik dio ponude usmjeren je upravo na obitelji s djecom. Većina soba su tzv. family sobe, odnosno dvokrevetne sobe koje su međusobno spojene vratima što olakšava komunikaciju gostiju koji odsjedaju s djecom, ali im ujedno omogućava i privatnost.

Uz brojna dječja igrališta i igraonice kreirane prema različitim dobnim skupinama, malim i velikim gostima na raspolaganju su sedam unutarnjih i vanjskih bazena, wellness i spa zona veličine 1500 četvornih metara, šest ugostiteljskih objekata s posebnim menijem za najmlađe i još mnoštvo toga što ga čini jedinstvenim na ovim prostorima.

Gradnja je započela u rujnu 2015. godine rušenjem starog hotela i kampa Valdaliso. Na projektu su bili angažirani Studio up i razni timovi suradnika, među kojima i Davor Gamulin za prostorne grafike, signalizaciju i zvučne instalacije u totemima, Nenad Vukušić koji je radio na tekstovima signalizacije, Numen/For Use koji su izradili instalaciju u lobbyju hotela, Ksenija Jurčić Diminić koja potpisuje hortikulturni grafizam te Kamgrad koji je bio zadužen za gradnju hotela.