Aminess nastavlja s projektom internih edukacija Aminess Gourmet Lab

Turistička kompanija Aminess hoteli i kampovi započela je s trećom sezonom projekta “Aminess Gourmet Lab“ pod vodstvom ambasadora projekta, chefa Davida Skoke. Cilj projekta je educiranje mladih kuhara, konobara, barmena i ostalih članova Aminess gourmet tima.

Projekt tijekom travnja na jednom mjestu okuplja najveća imena hrvatske gastronomije. Edukacije se održavaju u restoranu Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu, a sudjeluju zaposlenici iz svih destinacija gdje Aminess posluje – Istra, otok Krk, otok Korčula i poluotok Pelješac.

“Ponosni smo što treću godinu zaredom naši zaposlenici imaju priliku surađivati i učiti od najboljih profesionalaca iz područja ugostiteljstva. Iako trenutno u turizmu nije najbolje razdoblje želimo nastaviti s usavršavanjem naših zaposlenika kako bismo spremni i još bolji ponovno dočekali goste kada to bude dopuštala epidemiološka situacija. Projektom Aminess Gourmet Lab kreiramo nove trendove u hotelijerstvu, podižemo razinu usluge i omogućavamo stručni razvoj naših zaposlenika. Drago nam je što su se ove godine Aminess Gourmet Labu priključili i novi kolege iz Korčule i Pelješca“, izjavio je Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova.

Projekt se i ovoga puta odvija pod vodstvom renomiranog chefa Davida Skoke. Njegova dugogodišnja suradnja s Aminessom počela je na projektu ekskluzivnih večera “Aminess Wine&Gourmet Nights” u sklopu kojih se predstavlja bogatstvo i raznolikost istarske i regionalne gastronomije. “Prenošenje znanja i podučavanje zaposlenika Aminessa i kroz ovogodišnji projekt Aminess Gourmet Lab za mene predstavlja veliko zadovoljstvo. Kroz edukacije, u kojima poseban naglasak stavljamo na sezonalnost i korištenje lokalnih namirnica, kontinuirano razvijamo kvalitetu usluge. Sretan sam što nastavkom dugogodišnje suradnje zajedno s Aminess Gourmet timom kreiramo vrhunsko gastronomsko iskustvo svim posjetiteljima Aminess hotela i kampova“, istaknuo je chef David Skoko.

Polaznici će kroz edukacije steći nova znanja o raznovrsnim temama. Chef David Skoko zadužen je za demonstriranje kulinarskih umijeća i posebnih receptura iz svoje kuhinje, osnivač kultne pizzerije O’Hara Marin Vanjak polaznicima prenosi bogato znanje o pripremi pizza, a svojim vrhunskim vještinama podučava i chef Hrvoje Zirojević.

Radionicu slastičarskih tehnika održava Marko Stojević iz kompanije Higis, poznati regionalni pivski sommelier Zvonimir Pelko govori na temu craft piva, a jedan od najboljih istarskih chefova Robert Perić polaznicima otkriva tajne svojih recepata. Edukaciju o kuhanju kave vodi profesionalni barista Francka Josip Novačić, a tu je i barmenica Tea Lovreščak koja prenosi svoje znanje barmenima. U nizu radionica sudjelovat će preko 40 zaposlenika.

Aminess svojim zaposlenicima nudi mnogobrojne mogućnosti razvoja, dodatnog obučavanja i napretka u karijeri. Osim Aminess Gourmet Laba, Aminessovi zaposlenici redovito sudjeluju i na drugim stručnim radionicama, edukacijama i seminarima gdje uz vrhunske stručnjake usavršavaju svoja znanja i vještine.