Barcaffè Barista Cup: Sanin Kadić iz Zagreba pobjednik prvog regionalnog natjecanja u izradi latte arta

223

Barcaffè Barista Cup ekskluzivno je i prvo regionalno natjecanje u latte artu. U finalnom natjecanju u Ljubljani, koje se održalo 19. rujna u Barcaffè Trening Centru, sudjelovali su finalisti iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Prvo mjesto osvojio je Sanin Kadić iz Zagreba, drugo mjesto je osvojila Tjaša Rogelj iz Slovenije, a treće mjesto Marko Podbrežnički. Svojim rezultatima su pokazali da se najbolji latte art u regiji radi u Hrvatskoj.

Sudionike je ocjenjivao stručni Barcaffè žiri: Gašper Trpin iz Slovenije, Goran Bartolović iz Hrvatske te Novak Nenezić iz Srbije.

Za dobru zabavu i podršku natjecateljima, pobrinuo se poznati slovenski voditelj Jonas Žnidaršić. Natjecanje su posjetili i košarkaši KK Cedevita Olimpija Filip Krušlin, Mirko Mulalić i Saša Zagorac.

Poznati košarkaši okušali su se u izradi latte arta. Pokazali su zavidne vještine, ali su i vidjeli koliko je to zahtjevan posao i koliko je potrebno detalja i preciznosti da bi dobili šalicu savršenog espressa.

Pobjednik je osvojio vrijednu nagradu – profesionalnu edukaciju certificiranu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija).