Booking.com objavio najsrdačnije gradove u Hrvatskoj u 2024.

Booking.com nedavno je objavio dobitnike nagrada Traveller Review Awards, priznanje za dosljedno pružanje gostoprimstva, pri čemu je Požega prepoznata kao najsrdačniji grad u Hrvatskoj u 2024. godini. Prate ju Otočac, Slunj, Korenica, Solin, Postira, Betina, Sutivan, Vinkovci i Ploče. Nagrade Traveller Review Awards dodjeljuju se već 12 godina na temelju više od 309 milijuna provjerenih recenzija korisnika.

“Ovo priznanje potvrđuje našu predanost pružanju izvrsnosti u turističkom iskustvu, dodatno potiče naše napore u očuvanju bogate kulturne baštine, raznolike turističke ponude te stvaranju dojmljivog okruženja za posjetitelje, a predstavlja rezultat zajedničkog truda svih dionika turističke industrije u našem gradu. Zahvaljujemo svim posjetiteljima na prepoznavanju ljepote i srdačnosti našega grada, a posebno smo zahvalni pružateljima usluga koji su zapravo zaslužni za ovaj uspjeh. Bez njihovog predanog rada, stručnosti i posvećenosti stvaranju vrhunskog proizvoda i nezaboravnog turističkog iskustva za naše posjetitelje, ovo priznanje ne bi bilo moguće”, izjavila je Mirna Šimunović Svoboda, Direktorica Turističke zajednice Grada Požege.

„Nagrade Traveller Review Awards naš su način javnog priznanja našim partnerima za vrhunske usluge koje nude putnicima. Svima koji su dobili nagradu čestitamo i zahvaljujemo na njihovoj predanosti!”, istaknula je regionalna menadžerica Booking.com-a za Hrvatsku, Maja Vikario.

Požega, Požeško-slavonska županija

Najsrdačniji grad u Hrvatskoj u 2024. godini je Požega. Simpatičan gradić nije primjer tipične slavonske ravnice, smjestio se u tzv. Zlatnoj dolini, okružen prekrasnim planinama koje ga čine posebno slikovitim i bajkovitim. Ljubitelje povijesti zanimat će kako je Požega nekada bila rezidencija hrvatsko-ugarskih kraljica, a književnosti da je rodni grad jednog od velikana hrvatskog pjesništva, Dobriše Cesarića. Ovdje se održavaju „Zlatne žice Slavonije“, najveći i najstariji festival tamburaške glazbe u Hrvatskoj.

Gdje odsjesti: VILLA MARIA Požega nalazi se u centru Požege te sudjeluje u Booking.com-ovom programu Travel Sustainable. Gosti će ovdje, osim u gostoprimstvu domaćina, uživati u baru, zajedničkom salonu i vrtu, a u ponudi je i oprema za roštilj. Ovdje se svakodnevno poslužuje kontinentalni doručak.

Otočac, Ličko-senjska županija

Gradić Otočac, smješten na rijeci Gackoj u Lici, iznenadit će vas svojom poviješću i prirodom. Na području grada pronađeni su ostaci japodske kulture, a ovdje se nalazi i utvrda Fortica koju su sagradili uskoci. Posjet izvoru Gacke Majerovom vrilu željnima boravka u prirodi pružit će nezaboravne trenutke.

Gdje odsjesti: House Smolčić nalazi se u Otočcu, a ovdje će vas, osim ljubaznih domaćina, dočekati i opremljena kuhinja te sve za roštilj. Gosti vikendice mogu uživati i u raznim outdoor aktivnostima u njenoj okolici, poput pješačenja ili vožnje bicikala.

Slunj, Karlovačka županija

Slunj je gradić u središnjoj Hrvatskoj na čijem se području nalaze rijeke Slunjčica, Mrežnica i Korana, a u središtu njegove ponude za posjetitelje su Rastoke, nekadašnje vodeničarsko naselje. Malo tko ostat će imun na Rastoke, gdje posjetitelji mogu uživati u slikovitim ljepotama slapova, kao i kušati riječnu ribu koje ovdje ne manjka. Pritom su Slunj i Rastoke savršeno mjesto za odmor za sve koji se upute starom cestom iz središnje Hrvatske prema moru.

Gdje odsjesti: Hotel Mirjana & Rastoke moderno je uređen hotel s četiri zvjezdice, gdje gosti mogu uživati u tradicionalno uređenom restoranu, te se opustiti u baru ili na terasi za sunčanje. Hotel sudjeluje u Booking.com-ovom programu Travel Sustainable.

Korenica, Ličko-senjska županija

Korenica je naselje u prekrasnoj Lici koje predstavlja sjedište općine Plitvička Jezera. Osim svoje srdačnosti, ona se ponosi i blizinom Nacionalnog parka Plitvička jezera, najposjećenijeg i najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka, koji se nalazi i na UNESCO-ovom popisu Svjetske prirodne baštine. Plitvička jezera očarat će posjetitelje sa 16 kaskadnih jezera i slapova, smještenih na više od 500 metara nadmorske visine.

Gdje odsjesti: Guest House Rustico su sobe u tradicionalnoj kući s drvenim elementima, a osim u gostoprimstvu domaćina, gosti će ovdje uživati u odmoru bez stresa u zelenoj okolici Korenice.

Solin, Splitsko-dalmatinska županija

Solin je grad smješten u Splitsko-dalmatinskoj županiji, usko povezan sa susjednim Splitom, kroz koji protječe rijeka Jadro. Područje Solina odiše antičkom poviješću, te ovdje možete posjetiti poznati lokalitet Salonu, isprva grčku koloniju, a kasnije glavni grad rimske provincije Dalmacije. U Solinu možete posjetiti i crkvu Gospe od Otoka, koju je svojevremeno posjetio i papa Ivan Pavao II.

Gdje odsjesti: Hotel Salona Palace moderno je uređen hotel koji se nalazi u Solinu na odličnoj lokaciji pored ulaza u arheološki lokalitet Salone. Nakon razgledavanja atrakcija iz antičke prošlosti, gosti se ovdje mogu opustiti u vanjskom bazenu, sauni i wellness centru. Hotel sudjeluje u Booking.com-ovom programu Travel Sustainable.