Booking.com otkriva najpopularnije urbane destinacije među Hrvatima ovog Valentinova

Korzo - Rijeka

Neke od najpopularnijih destinacija među hrvatskim putnicima ovog Valentinova prema Booking.com-u su Sarajevo, Budimpešta, Rijeka i Osijek. U nastavku Booking.com dijeli preporuke smještaja i atrakcija koje svakako trebate razgledati.

“Ove dvije inozemne i dvije domaće destinacije su među najpopularnijim izborima za hrvatske putnike koji planiraju putovanje ovog Valentinova. Svaki grad nudi nešto drugačije, a svima im je zajedničko da se nalaze u blizini vode, što će vjerojatno, kao što znamo iz Istraživanja predviđanja povezanih s putovanjima, nastaviti biti popularno i tijekom 2024., s obzirom na to da će mnogi biti u potrazi za opuštanjem pored vode”, istaknula je regionalna menadžerica Booking.com-a za Hrvatsku, Maja Vikario.

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Sarajevo je jedan od gradova u susjedstvu kojeg hrvatski putnici uvijek rado posjećuju. Lako dostupan automobilom, među mnogim atrakcijama nudi i mogućnost uživanja u zimskim sportovima na prekrasnim planinama gdje su se svojevremeno održale i Zimske olimpijske igre, čije lokacije možete posjetiti kroz vođenu turu Obilazak lokacija Zimskih olimpijskih igara 1984.

Posjetitelji mogu prošetati uz Latinsku ćupriju, najpoznatiji most na rijeci Miljacki, te zastati kako bi se okrijepili poznatim sarajevskim ćevapima i pitama, te kavom koju će popiti iz tradicionalnog fildžana. Ne zaboravite uživati u kupovini nakita i suvenira u posebnoj atmosferi natkrivene tržnice, Gazi Husrev-begovog bezistana, a sve to uz poznatu toplinu i srdačnost Sarajlija.

Gdje boraviti: Apartmani 071 nalaze se u blizini Baščaršije te su odlična početna točka za razgledavanje grada pješice. Imaju opremljenu kuhinju te sve potrebno odmor u dvoje. Parovima se posebno svidjela lokacija te su je ocijenili s 9,7 za boravak u dvoje.

Budimpešta, Mađarska

Prijestolnica Mađarske, smještena na obalama Dunava, idealna je za romantični city break s mnoštvom impresivnih povijesnih znamenitosti, savršen za ljubitelje kulture i povijesti. Među njima su prekrasan kompleks mađarskih kraljeva, Budimski dvorac, te neogotička Zgrada mađarskog parlamenta, oboje na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Za najljepši pogled na grad preporučuje se posjet bajkovitoj Ribarskoj tvrđavi sa sedam tornjeva, a kada se umore od šetnje koja oduzima dah, putnici se mogu opustiti u brojnim poznatim gradskim termalnim kupalištima poput kupališta Széchenyi.

Gdje boraviti: Brill Budapest Apartments 2 odlično su opremljeni apartmani modernog interijera, a nalaze se u središtu Budimpešte i u blizini brojnih atrakcija. Parovima se također jako svidjela ova lokacija te su je ocijenili s 9,8.

Rijeka, Hrvatska

Ove je godine Dan zaljubljenih u istom tjednu kao i pokladni utorak, stoga nije neobično da će ga mnogi rado provesti u Rijeci, domaćinu jednog od najpoznatijih karnevala u Hrvatskoj, te uživati u šarenim prizorima i maštovitim izdanjima maškara na Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Rijeka je odličan izbor i za postkarnevalske dane, a ovaj industrijski i lučki grad nije samo usputna stanica na putu prema prekrasnim otocima ili Istri. Prošećite Korzom te upijte povijesnu arhitekturu središta grada, a kada se zaželite romantične šetnje uz pogled na more, zaputite se do Kantride. Za prekrasan pogled na grad svakako posjetite Trsatsku gradinu, smještenu uz poznato marijansko svetište Trsat.

Gdje boraviti: Apartmani Cosy&Lux on main square, Korzo Rijeka nalaze se na najboljoj mogućoj lokaciji u samom središtu grada te su idealno polazište za uživanje, kako u razgledavanju grada, tako i u karnevalu. U okviru objekta nalazi se obiteljski restoran u kojem gosti mogu uživati u večeri, ručku i kasnom doručku. Parovima se iznimno svidjela lokacija na kojoj se nalaze apartmani, te su je ocijenili s 9,9 za svoj boravak udvoje.

Osijek, Hrvatska

Osijek je šarmantan grad na istoku Hrvatske koji pruža jedinstven spoj prirodnih i kulturnih ljepota. Najveći slavonski grad ima mnoštvo zelenila i brojne gradske parkove. Pritom grad ima i bogatu povijesnu baštinu s osječkom baroknom grad-tvrđavom, Tvrđom.

Osijek, smješten u povijesnoj regiji Baranja, je okružen brojnim vinogradima te pruža savršenu priliku za uživanje u poznatim vinima. Istovremeno, putnici koji su ljubitelji prirode mogu uživati i u izletu u obližnji Kopački rit, prekrasan park prirode i najveće poplavno područje u srednjem dijelu Europe, smješteno između Dunava i Drave.

Gdje boraviti: Apartmani ROOM 44 nalaze se u Osijeku, na svega nekoliko minuta hoda od Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Ovi dobro opremljeni apartmani pružaju i pogled na gradsko središte. Parovima se posebno svidjela lokacija – ocijenili su je s najvišom ocjenom, 10.