D-Marin Mandalina proglašena najboljom srednjom marinom u RH

Šibenska marina D-Marin Mandalina je na Danima hrvatskog turizma na Hvaru, najvećem skupu turističkog sektora, osvojila nagradu za najbolju marinu srednje veličine u Hrvatskoj. Ovu tradicionalnu manifestaciju organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a ove godine okuplja više od tisuću domaćih i stranih sudionika.

D-Marin Mandalina jedina je marina u Hrvatskoj projektirana za prihvat mega jahti te tako posjeduje 429 vezova u moru, od čega je 79 izgrađeno za mega jahte dužine od 30 do 140 metara. Zahvaljujući prirodno zaštićenom položaju, velikoj dubini mora i nepostojanju ograničenja visine plovila, D-Marin Mandalina predstavlja idealno mjesto za vezivanje super jahti.

„Iznimno smo ponosni što je marina D-Marin Mandalina dobitnica ove prestižne i hvalevrijedne nagrade. Veseli nas svako priznanje, a ovu nagradu smatramo posebnim priznanjem za naš trud i nastojanja da gostima u Hrvatskoj osiguramo što bolje sadržaje. Ovo je velik poticaj da nastavimo u tom smjeru kako bismo Hrvatsku učinili još atraktivnijom turističkom destinacijom“, izjavio je Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe.

Na području poluotoka Mandalina, 2015. godine dovršena je prva greenfield investicija Dogus grupe u Hrvatskoj – D-Resort Šibenik koji uključuje hotel sa 69 soba, tri luksuzne vile, wellness i sportski centar, dječji klub, bazen, restorane i barove. Time i gosti D-Marin Mandalina marine imaju mogućnost uživati u dodatnim sadržajima hotela.

Tijekom devet godina svog poslovanja u Šibeniku, marina D-Marin Mandalina kontinuirano promiče nautički turizam i jedriličarski sport samostalno te u suradnji s lokalnim jedriličarskim klubom Val. Uz promociju nautičkog turizma, marina D-Marin Mandalina doprinijela je i dodatnom pozicioniranju Šibenika kao turističke destinacije kroz suorganizaciju brojnih sportskih događaja među kojima se svakako ističu prestižna regata svjetske klase TP52, CRO ORC D-Marin Kup, Farr 40 regata te regate klase Melges 24 i 32. Iduće godine u lipnju, zahvaljujući D-Marin grupi, u Šibeniku će se jedriti ORC Svjetsko prvenstvo koje će okupiti oko 1.500 jedriličara te tako biti najveći sportski događaj koji se ikada organizirao u Šibeniku. U sklopu sponzorstva zlatne braće Fantela koju Dogus grupa podržava na svim pripremama i natjecanjima, u marini D-Marin Mandalina dvije godine zaredom održani su i Dani jedrenja za najmlađe.

D-Marin Mandalina već je dvaput dobila priznanje “Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku – 2. mjesto srednja marina” – 2015. i 2016. godine. Posjeduje i Star Diamond Award Američke akademije ugostiteljskih znanosti iz 2015. godine. Također, od iste je godine ova marina nositeljica Plave zastave, kao što je i svake godine dobitnica priznanja “5 Gold Anchor – TYHA” kojeg je prvi put dobila 2011.

Marina D-Marin Dalmacija u Bibinje-Sukošanu također je bila nominirana za nagradu „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2018.“, ali u kategoriji velikih marina. Marina D-Marin Dalmacija je 2015. godine dobila nagradu za marinu godine, a već je gotovo 20 godina nositeljica Plave zastave.