Dan vrgoračkih jagoda – ne propustite koncert Inidre, uživajte uz najpoznatije hitove Colonie!

Vrgorac je poznat po Tinu Ujeviću, vrhunskom pršutu i najsočnijem voću – vrgoračka jagoda, koja se ističe upravo svojom bojom, mirisom i okusom. Ovogodišnja manifestacija u Vrgorcu, Dan vrgoračkih jagoda održat će se 3. svibnja ispred Osnovne Škole Vrgorac te kod gradske fontane.

Gastro doživljaj ne može proći bez Udruge vrgoračkih jagoda sa svježim, upravo ubranim jagodama, koje će se moći probati i kupiti po najnižim cijenama od ranih jutarnjih sati. Osim toga, posjetitelje će oduševiti deserti i slastice po posebnim recepturama, a kvalitetna vrgorska vina će utažiti žeđ. U cijelu priču se savršeno uklapa i lokalni brend Poetica, nagrađivani džin koji je na sajmu u Berlinu osvojio upravo prvo mjesto za najbolju destileriju u Hrvatskoj. Radionica oslikavanja teglica, čaša i tanjura oživjet će kreativnu stranu kod svih generacija, a sa sobom ćete moći ponijeti neki od najljepših suvenira i ukrasa s motivima jagode i proljeća.

„Iz godine u godinu težimo prema jačanju ove manifestacije i brendu koji je prepoznat diljem Hrvatske. Jagode su ove godine došle nešto ranije, sočnije i crvenije zbog tople klime koja je išla na ruku našim poljoprivrednicima. Pozivamo sve koji su ljubitelji ovog voća, ali i dobre glazbe jer u Vrgorac dolazi poznata pjevačica Indira Levak iz nekoć svima poznatog benda Colonia“, dodao je Milan Franić, predsjednik Udruge vrgoračkih jagoda.

Za kraj preostaje najaviti kako će u zabavnom djelu programa nastupati gradska glazba, zatim Sanctus Domnio, renomirani i poznati mandolinski orkestar iz Splita, Mandolinski orkestar KUD-a Kvadrilja iz Trogira kao i Mandolinski prijatelji iz Metkovića pod vodstvom Tome Hercega. Kako bi dalmatinska melodija dobila još bolji doživljaj, pobrinut će se ženska klapa Divna iz Trpnja. Nakon laganijih nota, ne propustite posebno iznenađenje večeri, nastup eksplozivne kraljice naše estrade, Indire Forza koja će započeti koncert od 21 sat.

Ne propustite spektakl koji vas očekuje 3. svibnja u Vrgorcu. Prepoznatljiva domaća kvaliteta, trud i razvoj jagode u vrgorskom kraju uspijeva zahvaljujući podneblju i plodnom tlu zbog čega su najbolje – vrgoračke jagode. Neka vas zaslade i ove godine!