Dizajn pomiče granice: Hoteli iz budućnosti

183

Pri dizajniranju novih hotela već se dugo diljem svijeta pomiču granice pa hoteli ponekad izgledaju kao da su „iz svemira“. Pitate li se ponekad kako bi bilo otputovati u svemir, donosimo nekoliko europskih hotela koji izgledaju kao da nisu s ovog svijeta.

Treehotel – Harads, Švedska

Treehotel u Švedskoj nudi uistinu jedinstveno iskustvo. Ljubitelji NLO-ova u ovom će se objektu osjećati kao kod kuće jer je napravljen u obliku svemirskog broda i nalazi se usred šume. Ovaj je objekt skriven od javnosti, a gostima su tijekom svih godišnjih doba na raspolaganju brojne aktivnosti, od pješačenja i vožnje kajakom ljeti, do vožnje motornim sanjkama i pecanja u ledu zimi.

Galaxy Pod Hostel – Reykjavik, Island

Tri, dva, jedan… Polijećemo! Iskustvo putovanja u svemir može se doživjeti boravkom u objektu Galaxy Pod Hostel na Islandu koji nudi futurističke kapsule za spavanje. Ovaj povoljni hostel može se pohvaliti VR studijem koji sadrži i program Google Earth VR, što gostima omogućuje planiranje sljedećeg putovanja i istraživanje okolnih znamenitosti bez napuštanja svojih udobnih kapsula.

Barceló Sants – Barcelona, Španjolska

Objekt Barceló Sants nalazi se u centru Barcelone te nudi svemirski dizajn, što ga čini savršenim smještajem za ljubitelje svemira. Za vrijeme boravka gosti mogu odabrati između dva restorana s imenima dvaju elemenata zastupljenih u svemiru – u restoranima Kisik i Vodik (Oxygen i Hydrogen) poslužuje se sve, od zdrave hrane do moderne kuhinje, dok bar Orbital nudi svemirsku ponudu koktela.

Kameha Grand Zurich, Autograph Collection – Glattbrugg, Švicarska

Objekt Kameha Grand Zurich, Autograph Collection odlikuje se nevjerojatnom modernom arhitekturom, s neobaroknim interijerom koji je uredio poznati dizajner Marcel Wanders. Gosti se mogu opustiti u wellness centru Kameha Spa, u kojem se nalaze bio sauna (s temperaturom od 60°C, odnosno 140°F), parna kupelj i ležaljke na krovnoj terasi.