Dobar Tech – nova turistička nagrada čiji je cilj pridonijeti digitalizaciji restorana

U sklopu Dana hrvatskog turizma, u rovinjskom hotelu Lone predstavljen je Dobar Tech – METRO nagrada za najbolji digitalni restoran u Hrvatskoj. Riječ je o potpuno novoj kategoriji koja će po prvi puta biti dodijeljena u sklopu Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada za 2024. godinu, što svima zainteresiranima ostavlja dovoljno vremena da se za nju dodatno pripreme te na vrijeme prijave.

O novoj nagradnoj kategoriji na predstavljanju su govorili članovi žirija nagrade dr. Marc Mangold, direktor prodaje DISH Digital Solutions, Slavija Jačan Obratov, direktorica za razvoj i proizvodnju Hrvatske turističke zajednice, Rudolf Štefan, predstavnik udruženja JRE Hrvatska i chef šibenskog restorana Pelegrini, Gordan Zečić, glavni urednik Dobre hrane te Igor Kotaran, direktor marketinga METRO Hrvatska.

“Odavanje priznanja restoranima koji su u svoje poslovanje najbolje i najučinkovitije uklopili sve prednosti digitalizacije sljedeći je korak u našim naporima da skrenemo pozornost na važnost digitalizacije za budućnost ugostiteljstva i turizma. Nagradu za najbolji digitalni restoran Dobar Tech po prvi ćemo put dodijeliti u sklopu Godišnjih nagrada hrvatskog turizma za 2024. godinu, a ovim putem pozivam sve vlasnike restorana da se prijave te iskoriste priliku da osvoje ovo vrijedno priznanje. Nagradom Dobar Tech želimo skrenuti pozornost na to da korištenje digitalnih alata u ugostiteljstvu doprinosi optimizaciji poslovanja i smanjenju troškova te omogućuje bolji odgovor na potrebe gostiju čije su se navike i očekivanja značajno promijenili u proteklih nekoliko godina”, izjavio je tom prilikom Igor Kotaran, direktor marketinga METRO Hrvatska.

Osnovna namjera nagrade je skrenuti pozornost na važnost digitalizacije za ukupno poslovanje ugostitelja, pri čemu će stručni žiri promatrati razinu digitalizacije na tri razine: inovativnost u digitalizaciji, razinu digitalizacije poslovanja i digitalnu vidljivost. Uz to, promatrat će kako se  odražava na iskustvo gosta i koje im dodatne mogućnosti nudi, te ocijeniti kako digitalizacija pomaže povećanju učinkovitosti osoblja restorana i kako su restorani unaprijedili svoju komunikaciju s gostima.

Restorani zainteresirani za sudjelovanje moći se prijaviti na internetskoj stranici www.metro-cc.hr od 1. prosinca 2023. godine.

METRO je u Hrvatskoj počeo poslovati krajem 2001. godine otvorenjem prvoga veleprodajnog centra na zagrebačkom Jankomiru. Danas posluje s ukupno deset veleprodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku. Nakon više od dvadeset godina poslovanja u Hrvatskoj, METRO se pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu na kojemu opslužuje METRO trenutno opslužuje oko 95 posto kupaca u ugostiteljskom sektoru, što čini oko 30 posto potreba tog tržišta. Uz kupce iz HoReCa sektora, METRO je usmjeren prema malim trgovcima te malim i srednjim poduzetnicima.