Dodjela Boltove Zlatne brokule protekla u znaku 100 milijuna globalno dostavljenih narudžbi

Vodeća europska superaplikacija Bolt objavila je dobitnike Bolt Food nagrade – Zlatna brokula za 2022. godinu koja se dodjeljuje restoranima partnerima za izvrsnu gastronomsku ponudu. Nagrade Zlatna brokula dodjeljuju se u 10 kategorija, a najbolji restorani odabiru se na temelju glasova korisnika aplikacije Bolt Food.

Omiljenim odredištem lokalaca proglašen je restoran Magazinska Klet Pri staroj smokvi, prepoznatljiv po delicijama s roštilja na drveni ugljen. Simple Green by Jelena drugu je godinu zaredom odnio titulu provjereno veganskog restorana čime je potvrdio da je i dalje glavno odredište onih u potrazi za zdravijim ručkom. Grill & Bar Rampa slavio je kao restoran koji nudi najbolju vrijednost za novac, dok su za one posebne trenutke kad se žele počastiti, ljubitelji gastro delicija najčešće birali restoran Purple Monkey – Asian Food.

„Zahvaljujemo svima koji su glasali za nas. To nam daje dodatni poticaj da budemo još bolji i širimo našu ponudu. Osobito nam je drago što smo dobitnici u kategoriji Lunchtime Favourite, što pokazuje da su naša jela pronašla publiku kojoj su naša jela i ukusna i pristupačna. Zahvaljujući Boltovoj platformi kontinuirano širimo bazu naših gostiju pa se svakako veselimo nastavku ove uspješne suradnje”, izjavio je Matija Nikolić iz restorana Wok & Grill by Matija.

Restoran Stari Kotač proglašen je pobjednikom u kategoriji skrivenog dragulja, a Kremenko Grill zasjao je u kategoriji zvijezde u usponu. Juice Box – Green Gold etablirao se kao restoran od kojeg korisnici nikada neće odustati, a za slasne hamburgere iz Burger Stationa, miljenika u kategoriji Worth the walk, spremni su “potegnuti” i koji korak više. Pravim kraljem hrvatske hrane okrunjen je restoran Catering Kralj Krešimir, a omiljenim odredištem za ručak korisnici su proglasili Wok & Grill by Matija.

“Svaka od narudžbi putem aplikacije Bolt Food priča je za sebe – neki naručuju hranu za obiteljsko okupljanje, neki za romantičnu večeru, a neki jednostavno žele uživati u najdražem jelu”, izjavio je Alan Voučko, Country Manager Bolt Fooda u Hrvatskoj. “Upravo kako bismo proslavili ulogu naših partnera-restorana u kreiranju ovih posebnih trenutaka i priznali njihove napore pokrenuli smo Zlatnu Brokulu – priznanje restoranima koji su se istaknuli kao najbolji u određenim kategorijama prema mišljenju naših korisnika.”

Boltova nagrada razlikuje se od drugih industrijskih priznanja jer u obzir uzima i iskustvo samih korisnika. Uz ocjene iz aplikacije Bolt Food i pristiglog broja narudžbi, pobjednici Zlatne Brokule odabrani su i na temelju povratnih informacija korisnika prikupljenih putem online formulara, što pokazuje da restorani ne samo da pružaju ukusnu hranu, već i izvanrednu uslugu zbog čega korisnici u Zagrebu nerijetko postavljaju nevjerojatne rekorde. Tako je najveća narudžba iznosila 218 eura, a najveća pojedinačna narudžba imala je čak 29 jela.

Ovogodišnja dodjela nagrada Bolt Food ujedno je protekla u znaku impresivne prekretnice koju je tvrtka Bolt nedavno postigla – ostvareno je više od 100 milijuna narudžbi diljem svijeta! „Dostizanje cilja od 100 milijuna narudžbi potvrda je povjerenja naših korisnika i dokazuje našu predanost stvaranju izuzetnih gastronomskih iskustava”, zaključuje Voucko. “Bolt Food je i dalje pouzdan partner koji pomaže restoranima svih veličina rasti i dosegnuti širu publiku.”