Dubrovnik ima prvi prosseco bar u Hrvatskoj – FRATELLOS

Fratellos prosecco bar je prvi takav bar u Hrvatskoj, a uz dobre vibracije jazz lounge glazbe i vrhunska pića, gostima je na raspolaganju i novost u gastro ponudi Dubrovnika – mali ukusni zalogaji ‘cicchetti’, tipični za talijansku regiju Veneto

Od otvorenja u jesen prošle godine, Prosecco bar Fratellos postao je omiljeno okupljalište svih koji žele uživati u okusima pjenušaca, finih pića i ukusne kave u originalno uređenom prostoru sa spektakularnim pogledom na Dubrovnik.

Fratellos prosecco bar je prvi takav bar u Hrvatskoj, a uz dobre vibracije jazz lounge glazbe i vrhunska pića, gostima je na raspolaganju i novost u gastro ponudi Dubrovnika – mali ukusni zalogaji ‘cicchetti’, tipični za talijansku regiju Veneto.

Fratellos je poznat kao bar koji goste oduševljava i svojim pogledom s terase, a Tomislav Luburić, koji je sa svoja dva brata otvorio prvi prosecco bar u Hrvatskoj, pojašnjava: „Na ulazu objekta nalazi se trifora, koja je oduvijek tu. Upravo ta trifora je bila inspiracija za vizualni identitet prvog Prosecco bara u Hrvatskoj. Trifora simbolizira tri brata što dovodi i do imena Fratellos – od talijanske riječi Fratelli, koja znači braća“.

Prostor je dizajniran tako da se uklopi u prostor pa tako od materijala prevladavaju kamen i stara opeka te autohtono bilje, poput naranče, limuna i maslina. Kamene stepenice ostale su netaknute prilikom uređenja i sve što su braća Luburić osmislila kao dio bara, stopljeno je s krajolikom.

Fratellos je postao poznat i po glazbi: tu se može uživati u zvucima jazz glazbe, soulu, bluesu i klasičnoj glazbi koju izvode domaći i glazbenici iz Europe. „Moto Fratellosa je slow drink, slow food i ona poznata ‘Nikada nije rano za čašu proseccoa.’ Uživanje u trenucima, dohvatljivi luksuz, a s druge strane prosecco koji je prihvatljiv za svačiji džep, upravo zbog toga je Fratellos mjesto za sve generacije“, poručuju braća Luburić.

Prosecco je poznato talijansko vino kojega znalci opisuju kao lepršavo i prošarano mjehurićima, a ime nosi po jednom talijanskom selu u okolici Trsta. Radi se od grožđa koje je uzgojeno u sjevernoj talijanskoj regiji Veneto, ima mali postotak alkohola, između 11 i 12 posto, a pije se dobro rashlađen. Idealan je kao aperitiv, ali i u miješanim pićima poput Aperol Spritza ili campari Spritza.