Ekološka oznaka Zeleni ključ za Le Meridien LAV

Odgovornost prema prirodi i okolišu jedan je od ključnih elemenata djelovanja odgovornih kompanija, a upravo se zahvaljujući svom odgovornom promišljanju i djelovanju na području zaštite okoliša splitski hotel Le Méridien LAV svrstao u prestižno društvo jednog od najcjenjenijih programa društvene odgovornosti u hotelskom turizmu – programu europske Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš ‘Zeleni Ključ’.

Program Zeleni ključ osnovan je 1994. godine u Danskoj, a cilj mu je promocija održivog turizma, s dugoročnim ciljem koji doprinosi prevenciji klimatskih promjena i zaštiti okoliša. Ova prestižna globalna licenca dodjeljuje se na jednu godinu tijekom koje se vrši inspekcijski nadzor objekata i provjera sustavnog rada po strogim kriterijima.

Uz ekološki aspekt koji se odnosi prvenstveno na pozitivan utjecaj djelovanja kompanije i smještajnih objekata na okoliš, ovaj program ima za cilj omogućiti kompanijama i ekonomsku dobit kao rezultat smanjene potrošnje te osigurati marketinšku strategiju s ciljem promicanja smještajnog kapaciteta i ekološke markice.

„Ponosni smo da smo svojim odgovornim djelovanjem zajedno s gostima i partnerima splitskog Le Méridien hotela postali članovi ovog prestižnog društva poslovnih subjekata, kojima su ekološka održivost i društvena odgovornost jednako važni kao i vrhunske hotelske usluge i uspješni poslovni rezultati. Ovo priznanje nije nagrada, već prije svega obaveza da i dalje svojim svakodnevnim djelovanjem postavljamo visoke standarde u brizi za okoliš. Raduje me činjenica kako su upravo zaposlenici našeg hotela, kao i naši gosti, svojim djelovanjem omogućili da postanemo nositelji međunarodne oznake izvrsnosti Zeleni ključ“, izjavio je Arnoud Zaalberg, generalni direktor hotela Le Méridien LAV.