Festival čokolade u Opatiji od 3. do 5. prosinca

100

Petnaesti Festival čokolade u Opatiji bit će održan od 3. do 5. prosinca, a novitet ovogodišnjeg festivala je Choco Street, na kojemu će se na prigodno uređenoj šetnici Slatini predstaviti proizvođači čokoladnih delicija iz Slovenije, Italije i Hrvatske.

U prigodnim kućicama proizvođači će ponuditi proizvode koji se inače mogu kupiti samo u njihovim specijaliziranim trgovinama.

Tijekom tri dana festivala jelovnici opatijskih ugostitelja i hotelijera bit će u znaku čokolade, kao i više adventskih lokacija te ponuda spa & wellness centara, uz zabavni, glazbeni i sportsko-rekreativni program.

Kako su naveli iz Turističke zajednice Grada Opatije, prvi vikend prosinca tradicionalno će, u blagdanskoj atmosferi, biti posvećen čokoladnim delicijama, ali ove godine zbog epidemioloških razloga neće biti programa i sajma u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner.

U opatijskoj “tvornici” čokolade Milenij Choco svijetu, moći će se kupiti i degustirati čokoladni proizvodi. Posebnu ponudu pripremili su opatijski ugostitelji i hotelijeri pa su najavljeni – Čokoladni Advent kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, Choco Imperial Xmas na terasi hotela Imperial, Choco Xmass Street Lungomare, Choco Straus u hotelu Palace i druga događanja.

U Choco Adventu na brodu Jadera posjetiteljima će prvi puta biti ponuđena panoramska vožnja od Voloskog do Opatije, uz tradicionalne blagdanske delicije.

Glazbeni program održavat će se na pet lokacija, a najavljeni su i humanitarni programi, animacija i zabava za djecu te sportsko-rekreativni sadržaji kao što su Aktivna choco šetnja i program vježbanja Christmas Active.