Gala večera Goût de/Good France uz cheficu Anu Grgić Tomić i Claudea Krajnera

Četvrtak, 21. listopada 2021., u 20h, restoran Zinfandel’s

Šestu godinu zaredom restoran Zinfandel’s u suradnji s Veleposlanstvom Francuske Republike u Zagrebu i Francuskim institutom te festivalom Taste the Mediterranean najavljuje sudjelovanje u globalnoj inicijativi Good France, koja i ove godine na pet kontinenata slavi francusko kulinarsko umijeće.

Claude Krajner poseban je gost ovogodišnje gala svečanosti u Zinfandel’su, gdje će zajedno sa cheficom Anom Grgić Tomić pripremati večeru na francuski način. Ovaj šarmantni Francuz hrvatskog podrijetla proglašen je jednim od 50 najboljih čokolatijera u Francuskoj. To priznanje, kao i titulu Maître Artisan Chocolatier dobio je 2015. godine, kada je postao i član prestižne kulinarske akademije Académie Nationale de Cuisine. Zanat je pekao u najboljim pariškim restoranima, ali i na Kanarskim otocima, gdje je bio slastičar. Stalan je predavač na renomiranoj kulinarskoj školi Villa des Chefs u Aix-en-Provenceu i autor je personaliziranih čokoladnih proizvoda za prestižne tvrtke kao što su Kartell, Swarovski i Palais des Thés.

„Veselim se nastavku ove globalne inicijative i suradnji sa chefom Claudeom Krajnerom na našoj gala večeri u Zinfandel’su. Sigurna sam da će gosti uživati u njegovim čokoladnim kreacijama”, istaknula je Ana te dodala: „Ciljevi večere Good France uključuju povezivanje s lokalnim proizvođačima, etičko ugostiteljstvo i kuhanje bez stvaranja otpada te učenje o okusima. Na svemu tome već godinama radimo i osobito me veseli što je ove godine Michelin prepoznao naše napore u smjeru održivosti te dodijelio restoranu Zinfandel’s prvu zelenu Michelinovu zvjezdicu u Hrvatskoj.”

U četvrtak, 21. listopada 2021., Ana i Claude pripremaju večeru na francuski način, a uživanje započinje dobrodošlicom uz vrhunski šampanjac Moët & Chandon Brut Impérial i privlačne francuske mini zalogaje u Esplanade Lounge baru. Ana za uvod priprema praline s tamnom čokoladom i guščjom jetrom, marinirane kruške s tradicionalnim aromatičnim plavim sirom i pečenim orasima te frangipane od badema. Slijedi gala večera od pet sljedova: tarte Tatin od ljutike i sira brie uz pesto od ružmarina, nazaobilazan klasik francuske kuhinje – puževi u umaku od Pernoda i maslaca sa začinskim biljem, posluženi uz heljdu s kremom od češnjaka, francuska juha bouillabaisse sa šafranom i dagnjama te prsa biserke sous vide s tartufima, guščjom jetrom i kremom od celera – ovi okusi odvest će vas na pravo gastronomsko putovanje Francuskom. Gost večeri Claude Krajner za ovu će priliku kreirati neodoljivi mousse od gorke čokolade s mediteranskom narančom, koji će savršeno zaokružiti doživljaj.

Cijena večere iznosi 680 kn po osobi, a uključuje šampanjac dobrodošlice uz male zalogaje te pet sljedova jela uz kavu/čaj i petit fours. Pomno odabrana selekcija francuskih vina, šampanjca, likera i konjaka naplaćuje se prema konzumaciji. Odabir francuske glazbe potpisuje DJ Jurki, a poklone za uzvanike osigurava francuska kozmetička kuća L’Occitane en Provence.

S obzirom na ograničen broj uzvanika i epidemiološke mjere, potrebno je unaprijed rezervirati stol: +385 (0)1 4566 644Ezinfandels@esplanade.hr

Jelovnik za Good France gala večeru: MENU