GastRoA potvrdio: U Soljanima se proizvode najbolja slavonska kobasica i kulenova seka

Prvi eno-gastro show u Andrijaševcima pun je pogodak! Okupili su se istinski ljubitelji slavonskih i srijemskih delicija, a uz pikantne okuse promovirala su se jela od poznatih šparoga iz ove općine smještene uz Bosut u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Poljoprivredno gospodarstvo Janko Čuha iz Soljana nedaleko Županje s osvojenih 90,04 bodova za kobasicu i 91,66 bodova za kulenovu seku osvojilo je titulu šampiona u obje kategorije na prvom GastRoA gurmanskom showu održanom u općini Andrijaševci.

Na prvo ocjenjivanje stiglo je čak 49 uzoraka – 24 kobasice i 25 kulenove seke iz čitave Vukovarsko-srijemske županije. Uz šampionske titule u kategoriji kobasica dodijeljene su četiri zlatne, 13 srebrnih i četiri brončane medalje te dvije zahvalnice, a u kategoriji kulenove seke dodijeljeno je osam zlatnih, 13 srebrnih te tri brončane medalje.

„Želja nam je brendirati lokalne proizvode i otvoriti im put prema tržištu, a manifestacije poput ove od velike su pomoći, posebno u kontekstu promocije“, istaknuo je Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije.

Načelnik općine Andrijaševci Ante Rajković zahvalio je svim sudionicima koji su poslali svoje vrhunske proizvode na ocjenjivanje, čestitavši nagrađenima i šampionu.

„Vjerujem kako će ova manifestacija postati tradicionalna, jer naši proizvođači i publika to zaslužuju“, poručio je Rajković, a ispred osnovne škole u Andrijaševcima na ovoj gurmanskoj manifestaciji prošlog se vikenda okupio veliki broj hedonista koji su uz nagrađene delicije uživali i u specijalitetima pripremljenih od poznatih šparoga iz Andrijaševaca.

Među publikom bilo je i jedno omiljeno poznato televizijsko lice chef Tomislav Špiček, koji je oslobodio jedan dan u prenatrpanom rasporedu kako bi došao dati podršku proizvođačima kobasica i kulenovih seka.

„Palac gore za ovakve manifestacije. U Hrvatskoj smo bogati izvrsnom hranom, imamo iznimno kvalitetne namirnice i trebamo držati do tradicionalnih jela“, poručuje Špiček, a show u Andrijaševcima još je jednom potvrdio kako je Vukovarsko-srijemska županija atraktivna gurmanska destinacija, iznimno bogata autentičnim jelima, tu je svaki obrok prava mala gozba.

Dijeli