Hotel Materra – gdje se luksuz i elegancija susreću s prirodom

Okružen nepreglednim slavonskim poljima, hotel Materra prirodno se uklapa u slikovit krajolik koji osvaja srce i dušu gostiju pružajući im holistički pristup odmoru

Smješten u srcu Slavonije, u neposrednoj blizini Osijeka, Đakova, Vukovara i pitoreskne Baranje te životopisnog Iloka, u općini Čepin smjestio se hotel Materra, u vlasništvu Žito grupe. Ime Materra odražava predanost zemlji (mater, lat. majka + terra, lat. zemlja), simbolizirajući iskonske korijene i duboku povezanost s prirodom.

„U Materri Zemlja nije samo naš planet, već izvor inspiracije koji nas umiruje, puni i vraća u ravnotežu. Promatramo je kao tlo koje nas hrani svojim plodovima, odajući počast Slavoniji, našoj hraniteljici. Priroda je spoj vanjskoga svijeta i unutarnjega mira, a hotel Materra vraća nas upravo tamo. U našu prirodu — Slavoniju. Ona je mjesto gdje se luksuz i elegancija susreću s prirodom. U njezinoj ravnoteži pronašli smo inspiraciju i razvili holistički pristup odmoru“, poručuju iz Materre.

Hotel je dizajniran i pozicioniran tako da gotovo svaka soba ima nezamjenjiv pogled na izlazeće sunce, a pristup hotelu pruža lokalna neosvijetljena cesta s čije se druge strane nalazi 17 kilometara nesputanih polja koja omogućuju potpunu privatnost i cjelovito opuštanje — poslije zalaska sunca vidi se samo mrak i čuje se samo tišina.

Materra nastoji biti samodostatna i odgovorna prema okolišu i u skladu s tim hotel je opremljen visokotehnološkim sustavima koji omogućuju samoodrživo poslovanje. To postiže koristeći se darovima koje nam planet pruža na najodgovorniji način, sunčeva svjetlost pokreće srce hotela, čineći ga manje ovisnima o tradicionalnim izvorima energije, a sustavi grijanja i hlađenja koriste se jednom od najvećih geotermalnih sondi u regiji. Nadalje, sve namirnice koje se koriste u restoranu hotela dolaze iz uzgoja vlastite korporacije, uključujući mesne proizvode iz domaćega uzgoja, kao i povrće i voće iz vlastitih ekopovrtnjaka.

„Naša je misija njegovati pristup koji se temelji na ugodnoj ravnoteži odmora, aktivnosti, osobnoga razvoja i njege radi povratka čovjekovu prirodnom stanju — stanju energijskog sklada i potpune opuštenosti. Materra stimulira sva osjetila i daje nam snagu, smiruje um i puni duh, da bismo se u svakodnevicu vratili vitalniji, otporniji i mirniji“, poručuju iz ove wellnes oaze.

U hotelu Materra nalazi se 61 smještajna jedinica, a gosti mogu birati između različitih tipova soba kako bi zadovoljili svoje potrebe i afinitete. Svaka soba pažljivo je osmišljena tako što je spojena udobnost suvremenog dizajna s prirodnim elementima koji su refleksija prirodnog okoliša.

U elegantno uređenim sobama, minimalistički dizajn spaja se s prirodom. Sobe su prostrane i svijetle, a iz svake sobe pruža se savršen pogled na predivnu slavonsku ravnicu i prirodu koja okružuje hotel.