Hotel Miramar proslavio 20 godina rada

Fernando Kirigin, Orsolya Szakály i Andreas Madejski

Kultni opatijski hotel Miramar svečano je obilježio 20. obljetnicu rada u prisustvu brojnih poslovnih partnera iz svih sektora gospodarstva opatijske rivijere te Primorsko-goranske i Istarske županije.

U dva desetljeća postojanja hotel Miramar iz godine u godinu dokazuje opravdanost svojih četiriju zvjezdica. Visoki broj stalnih gostiju, zaposlenici iz lokalne sredine i domaći dobavljači svjedoče o čvrstoj povezanosti s lokalnom i regionalnom zajednicom.

Ovaj je opatijski dragulj svojim brojnim partnerima priredio svečani doček i zajednički poslovni ručak, u znak zahvalnosti na dugogodišnjoj suradnji. “Uspjeh našeg hotela neraskidivo je povezan s vrijednom suradnjom i povjerenjem koje ste nam ukazali tijekom proteklih godina. Vaša podrška i partnerstvo uvelike su pridonijeli našem rastu i prosperitetu! Naši dobavljači iz svih gospodarskih sektora ključni su za savršeno odvijanje svakodnevnih aktivnosti na visokoj razini kvalitete koju naš hotel pruža“, naglasio je direktor Andreas Madejski.

“Želja nam je bila ovaj poseban jubilej proslaviti s vama, kako bismo zajedno nazdravili budućim uspjesima i nastavku ostvarene odlične suradnje! Cilj nam je i dalje poticati gospodarski rast regije jer vjerujemo u kvalitetu domaćih proizvoda i proizvođača. Hotel Miramar nastavlja njegovati izvrsnost i održivost u turizmu, u suradnji s lokalnom zajednicom i oslanjajući se na čvrste veze s domaćim gospodarstvom“, istaknula je glavna izvršna direktorica dr. Orsolya Szakály.

Hotel Miramar uspješno surađuje i s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, prepoznajući značaj znanstvenih aspekata za razvoj novih turističkih sadržaja koji održivo jačaju destinaciju. Prodekanica za razvoj Fakulteta prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić, pojasnila je kako Fakultet njeguje suradnju s poslovnim subjektima iz turističko-ugostiteljskog okruženja, s posebnim naglaskom na renomirane hotelske kuće poput hotela Miramar, u kojem studenti realiziraju stručnu praksu.

“Studenti imaju priliku upoznati poslovanje hotela u kojem odsjedaju stalni, odnosno vjerni gosti, pa se neki od njih vraćaju i 20 godina zaredom. Uspješnom realizacijom stručne prakse Fakultet u suradnji s hotelom Miramar dodatno osnažuje svoju funkciju javne obrazovne ustanove,  a obostrani cilj je stvaranje kadrova u turizmu i njihova što bolja priprema za tržište rada. Drago nam je što učvršćujemo međusobne odnose te aktivno provodimo transfer novih znanja, kako bismo studentima nakon završetka studija pružili mogućnost (stalnog) zaposlenja”, istaknula je Krstinić Nižić.

Okupljenima su se obratili i predstavnik Turističke zajednice Grada Opatije Goran Pavlović, opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj i predstavnica Primorsko goranske županije Alessandra Ban.

“Primorsko-goranska županija među vodećim je turističkim regijama u Hrvatskoj. Regija Kvarner ima dugu turističku tradiciju. Opatija, kao što vam je sigurno poznato, ove godine obilježava 180 godina organiziranog turizma na svom području i ona doista punim plućima diše turistički što su prepoznali i brojni investitori u hotelski i ugostiteljski sektor. Imamo znanje, očuvanu prirodu, povijesnu, tradicijsku i kulturnu baštinu. Vjerujem da smo svi toga svjesni te da nam je i cilj isti – učiniti kvarnerski turizam pokretačem ukupnog gospodarskog  i društvenog razvoja ove regije”, poručila je Ban.

Dvadeseti jubilej hotel Miramar obilježava nakon što ga je u ožujku preuzeo Lőrinc Mészáros, mađarski poduzetnik i vlasnik Mészáros Grupe.