Hotel Spirito Santo čuva rovinjsku kulturno-povijesnu baštinu

1263

U Rovinju je, u ulici Augusto Ferri 40, otvoren je luksuzni hotel Spirito Santo. Zdanje je to koje odiše prošlošću, no donosi udobnost, kvalitetu i suvremeni dizajn. Spirito Santo Palazzo Storico smješten je u starogradskoj jezgri grada Rovinja, a riječ je o pažljivo restauriranom zdanju iz 20-ih godina prošlog stoljeća. Kuća je pripadala uglednoj talijanskoj obitelji. Radi se zapravo o tri kuće povezane u skladnu arhitektonsku cjelinu, čiji su potencijal prepoznali vlasnici hotela, bračni par Špela i Janez Bidovec.

Ukupno, hotel raspolaže sa sedam dvokrevetnih soba i svaka nosi ime po jednoj ulici grada Rovinja. U prizemlju se nalazi recepcija s kaminom, lounge bar, wine vault i vrt. Interijer je restauriran u izvornom obliku, vodeći računa o zahtjevima suvremenog gosta. Na prvom katu se nalazi atrij sa cisternom i terasa lounge bara. Na trećem katu smještena je najveća soba s najljepšim pogledom na more, stari grad i crkvu Svete Eufemije.

Spirito Santo se nalazi na tri minute hoda od strogog centra grada. Nekada se taj dio grada nazivao „contrada Spirito Santo“ te od tuda ideja za ime hotela. Svi konzervatorski radovi na hotelu, kako u  interijeru tako i  eksterijeru, izvedeni su u skladu s konzervatorskim zahtjevima i na taj je način sačuvana izvorna rovinjska kulturno-povijesna baština.

U prizemlju hotela nalazi se lounge bar i wine vault s pogledom na unutrašnje dvorište s izvornom cisternom iz 1964. godine. Unikatni, ručno izrađeni namještaj, kao i otvoreni kamin za zimskih mjeseci, pridonose ugodnoj i sofisticiranoj atmosferi ambijenta. Wine vault s probranim izborom hrvatskih, slovenskih i talijanskih vina odiše romantičnom atmosferom za kušanje i enotekom za znalce i ljubitelje vina. U večernjim satima lounge bar otvara svoja vrata i vanjskim gostima koji mogu kušati delicije chefa hotela Spirito Santo Palazza Storica.