7 ljetnih promocijskih ideja za kontinentalne kafiće

1361

Dok tijekom ljeta ugostiteljima na obali posao uglavnom ide dobro, oni koji su na kontinentu nisu toliko zadovoljni. Kako to promijeniti? Jedan od razloga je činjenica da je većina potencijalnih gostiju ‘pobjegla’ na more, a s druge strane mnogi nisu za druženja i izlaske kada su vani visoke temperature.

Piše: Igor Kutil, direktor Kutil d.o.o.

Ipak, nije sve tako crno jer postoje neki načini kako možeš iskoristiti ljetnu sezonu i zainteresirati i one goste koji nisu na godišnjem ili moru.

  1. Originalni popusti

Prilagodite svoju komunikaciju ljeti. Primjerice, povećavajte popuste na pića kako se povećava temperatura vani pa tako osvježavajući sokovi mogu biti na popustu od 30-ak posto. Napravite zanimljivu priču oko toga.

  1. Vanjski party

Ljeto je i ljudi žele biti vani pa im to i omogućite. Postavite vani šank, osigurajte popuste na terasi, unesite boje na stolove i terasu, radite koktele vani, pozovite koktel majstora, organizirajte svirku lokalnih glazbenika…

  1. Klima ili rashladni uređaji za terasu (prskalice)

Tijekom ljeta na kopnu ponekad jednostavno ne možete izdržati bez klime ili neke vrste rashladnih uređaja. Najvažnije je osigurati gostima ugodno iskustvo, a ono vjerojatno neće biti moguće ako je prevruće. Osim klime, danas su popularni rashladni uređaji za terasu, tzv. prskalice koje barem malo mogu osvježiti goste.

  1. Drugačija ponuda

Ljeto je vrijeme za kreativnost pa probajte nešto drugačije. Osmislite posve drugačiji i samo vaš bezalkoholni i alkoholni koktel koji će biti napravljen od najboljih sokova i alkoholnih sastojaka.

Takve kreativne i šarene koktele podijelite putem društvenih mreža te na taj način pokažite što se može očekivati kod vas. Možete osmisliti i nekoliko različitih koktela pa pitati goste putem Facebooka da glasovanjem odaberu onog kojeg žele probati sljedećeg tjedna.

  1. Hladna kava

Ideja koja je povezana i s prethodnom točkom. Ponudi nešto što drugi nemaju, a to između ostalog može biti i hladna kava koja je sve popularnija u zadnje vrijeme. Onima koji nisu fanovi kofeina, posluži hladni Frappe koji je idealno ukusno osvježenje za ljeto.

  1. Ledeni tjedan

Organiziraj popuste za sva pića s ledom tijekom tjedna u kojem se očekuju najveće temperature. S time pokloni male suncobrane i slamke, kako bi gostima atmosfera bila što opuštenija i zabavnija.

  1. Iskoristi društvene mreže

Često ponavljamo kako su društvene mreže pravo blago za svaki biznis. Osim što omogućavaju efektivnu dvosmjernu komunikaciju, oni pružaju uvid u atmosferu vašeg mjesta. Pokažite zašto ste najbolji i kreativni, zašto bi vas trebali posjetiti i ostanite opušteni te zabavni.