Hrvatska udruga turizma snažno pozdravlja najavu ukidanja epidemioloških mjera

Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma (Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL)

Hrvatska udruga turizma (HUT) snažno pozdravlja najavu nacionalnog stožera civilne zaštite o ukidanju gotovo svih epidemioloških mjera i ograničenja, izvijestili su iz HUT-a reagirajući na najavu ukidanja mjera.

Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je da se od subote, 9. travnja, ukidaju gotovo sve protuepidemijske mjere u Hrvatskoj, a da na snazi ostaju samo obveza maski u zdravstvenom sustavu i socijalnoj skrbi, te predočenja covid potvrde za državljane trećih zemalja pri ulasku u Hrvatsku.

HUT čestita i zahvaljuje Vladi, sustavu stožera civilne zaštite, javno zdravstvenom sustavu i svima drugima uključenim institucijama na uspješnom upravljanju epidemiološkom situacijom tijekom više od dvije godine od pojave covida-19.

“Značajno ublažavanje epidemioloških mjera u Hrvatskoj najavljeno je u skladu i u vremenskom okviru s identičnim najavama vlasti u našim ključnim emitivnim državama, što je vrlo važno u osiguravanju percepcije sigurnosti destinacije. Time ćemo dodatno motivirati goste iz tih zemalja na dolazak u Hrvatsku te će to pozitivno utjecati i na ukupno zadovoljstvo gostiju ove turističke sezone”, naglašavaju iz HUT-a.

Iz te krovne turističke udruge čije su članice najveće hotelsko-turističke tvrtke u Hrvatskoj poručuju i da ove godine očekuju nastavak pozitivnog trenda povratka prema rezultatima iz rekordne 2019. godine.