Hrvatska za čitatelje National Geographic Travellera među tri najbolje destinacije

Hrvatsku su čitatelji britanskog izdanja magazina National Geographic Traveller uvrstili među tri najbolje zemlje u kategoriji “najbolje bliže destinacije” u 2021., sa Grčkom i Italijom, koja je i proglašena najboljom u toj kategoriji, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Riječ je o šestom godišnjem izboru čitatelja National Geographic Travellera iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji dodjeljuje nagrade “Reader Awards”, ističe direktorica HTZ-ovog predstavništva u Velikoj Britaniji Darija Reić, dodajući da Britanci unatoč neizvjesnostima oko putovanja ipak neprekidno traže inspiraciju za buduća putovanja.

“Britanci se u izboru putovanja oslanjanju na pouzdane medije poput National Geographica, koji već više od desetljeća sadržajem i kvalitetom dominira medijskim prostorom u Velikoj Britaniji u segmentu časopisa za putovanja”, kaže Reić, napominjući i zadovoljstvo što su čitatelji tako velikog medija odali priznanje jedinstvenostima Hrvatske i time ju istaknuli kao jednu od destinacija koju Britanci uvijek rado posjećuju.

Nagrade tog magazina dodijeljene su i u drugim kategorijama, poput primjerice “najbolji grad”, u čemu je pobjednik Barcelona, a finalisti su bili još Amsterdam i New York, ili kategorije “najbolje daleke destinacije”, u kojoj je najboljim proglašen Japan, dok su finalisti bili i Novi Zeland i SAD.

Uvrštavanje Hrvatske među tri najbolje bliže destinacije za Britance komentirao je i direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglašavajući da je to još jedna u nizu nagrada njegovim kolegama i ukupno hrvatskom turizmu za odlično obavljen posao u godini obilježenoj pandemijom koronavirusa.

Iz HTZ-a za National Geographic Traveler (UK) kažu da je jedan od najpoznatijih svjetskih brendova, poznat i po nagrađivanom novinarstvu, ekspedicijama, znanosti i obrazovanju, pri čemu i publiku potiče na putovanja uz isticanje i održivih putovanja iz lokalne i kulturne perspektive.

Samo u Britaniji taj se magazin tiska u gotovo 60 tisuća primjeraka, dok njihove internetske stranice godišnje ostvaruju više od 10 milijuna jedinstvenih posjetitelja.