Imperial nastavlja povećavati plaće za gotovo 1.400 zaposlenika

Plaće u vrhu sezone za stručna zanimanja u Imperialovim hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.400 i 2.000 eura neto

Imperial Riviera i u 2024. godini nastavlja ulagati dodatna sredstva u primanja radnika pa će tako u dogovoru sa socijalnim partnerima povećati osnovnu plaću za gotovo 1.400 zaposlenika.

Plaće isplaćene u vrhu sezone, odnosno u lipnju, srpnju i kolovozu za kuhare, konobare i recepcionare u Imperial hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.400 i 2.000 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih pomoćnih pozicija, između 1.000 i 1.300 eura neto.

„Najavljenom novom investicijom izgradnje Valamar Collection ljetovališta 4/5* u Suhoj Punti na otoku Rabu, Imperial Riviera nastavlja značajnim investicijama u destinacijama u kojima posluje te nastavlja ulaganja u zaposlenike kroz povećanje primanja, programe nagrađivanja izvrsnosti te rastom broja radnih mjesta na neodređeno vrijeme. Dosad smo uspješno uskladili uvjete rada s Valamarom te osigurali našim zaposlenicima izvrsne mogućnosti za karijeru u turizmu, te život i rad u našim destinacijama. Ove godine isplatit ćemo dodatnih 400 eura svim zaposlenicima koji žive ili se trajno dosele u destinacije, a nudimo i mogućnost dodatka za najam stana“, istaknuo je Alen Benković, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

‘Živi destinaciju’

Zaposlenici koji žive u destinacijama i oni koji se trajno dosele ove će godine dobiti dodatnih 400 eura neto u okviru mjere „Živi destinaciju“ kojom Imperial potiče cjelogodišnji rad i lokalno zapošljavanje. Osim osiguranih sredstava, kvalitetnog smještaja i prehrane, zaposlenicima se omogućavaju i razni popusti te mogućnosti korištenja zabavnih sadržaja, izleta i sportskih aktivnosti u destinaciji izvan radnog vremena. Tu su i benefiti poput programa Krov nad glavom kojim se stalnim zaposlenicima i stalnim sezoncima u programu V+3 nudi mogućnost ostvarenja dodatka za najam stana u iznosu do 500 eura mjesečno.

Nagrade u iznosu i do dvije dodatne plaće

U prošloj je godini Imperial Riviera zaposlenicima isplatila brojne nagrade: djelatnici zaposleni kroz cijelu godinu primili su 13. plaću i božićnicu u neto iznosu od 1.000 eura, dok su sezonski radnici primili božićnice u iznosu od 70 do 200 eura. Također, zaposlenici su dobili i dar za djecu od 133 eura po djetetu te Valfresco bon u iznosu od 133 eura za kupovinu svježih domaćih proizvoda. Povrh toga, najuspješnije djelatnike Imperial dodatno nagrađuje izdašnim nagradama za poseban angažman, uspješnost i ostvarenje izvanrednih ciljeva. Nastavlja se i program nagrađivanja za zaposlenike koji uspješno preporuče buduće djelatnike u Imperialu u iznosu od 100 do 300 eura.