Ivica Katić novi chef kuhinje Aminess Khalani Beach Hotela u Makarskoj

Od ove jeseni gosti makarskog Aminess Khalani Beach Hotela imat će priliku osim nezaboravnog pogleda s terase “The Above” Rooftop Restauranta uživati i u vrhunskoj gourmet ponudi koju će im pripremati novi chef Ivica Katić i njegov tim

Aminess Hotels & Resorts nastavlja svoje kontinuirano ulaganje u kvalitetu, a tom cilju posebno će pridonijeti chef Ivica Katić koji preuzima poziciju glavnog chefa kuhinje za cjelokupnu pripremu hrane unutar renomiranog Aminess Khalani Beach Hotela u Makarskoj. Iskusni splitski kuhar svojim znanjem, impresivnim iskustvom i odličnim dosadašnjim radom bit će odličan voditelj već zavidnog gourmet tima hotelske grupacije Aminess i njihovog makarskog hotela.

Ovo najnovije imenovanje samo je jedna u nizu brojnih izvrsnih suradnji Aminessa i vrhunskih chefova kojom nastavljaju svoj put prema tituli najboljih u hotelijerstvu, osobito što se tiče kulinarske ponude.

“Jako sam sretan  što postajem dio prestižnog kulinarskog tima u Aminess Khalani Beach Hotelu u Makarskoj što uključuje između ostalog i brigu o atraktivnom „The Above“ restoranu. Veseli me što preuzimam ulogu glavnog voditelja za cjelokupnu ponudu hrane te se okrećem novom izazovnom poglavlju u svojoj kulinarskoj karijeri. Fokus će i dalje biti na zadovoljstvu naših gostiju te vjerujem kako će uživati u raznim kulinarskim delicijama koje ćemo bazirati na korištenju sezonski dostupnih namirnica lokalnog porijekla te ribom i plodovima iz našeg Jadrana. Radujem se suradnji s talentiranim kuharima i kolegama iz Aminess gourmet tima”, komentirao je Ivica Katić.

Ivica je već od djetinjstva većinu svog slobodnog vremena provodio igrajući se u kuhinji, a uživao je i u kuhanju s obitelji. Uvijek je težio stjecanju novih znanja te upoznavanju i istraživanju različitih kuhinja, kultura i okusa koje danas nastoji ukomponirati u svoj svakodnevni rad i recepte. Svoje kulinarsko putovanje započeo je u restoranu Bota Šare u Splitu, nakon čega profesionalnu karijeru nastavlja u Njemačkoj gdje se razvijao i postao izvrsnim chefom. Prije nego se pridružio timu Aminess Khalani Beach Hotela radio je kao izvršni chef u hotelu Ambasador Split.

O “The Above” Rooftop Restaurant & Baru

“The Above” Rooftop Restaurant & Bar dragulj je Aminess Khalani Beach Hotela te  savršena ljetna lokacija koja oduzima dah svojim jedinstvenim pogledom s vrha hotela na jedan od najljepših zalazaka sunca na Jadranu. Uz ovaj nezaboravan pogled gosti uživaju i u iznimnom jelovniku i kreacijama koje s puno pažnje pripremaju članovi Aminess gourmet tima. Pažljivo birane sezonske namirnice koje odišu mediteranskom kulturom i bogatim spektrom i puninom okusa najvažniji su dio kojem teži kuhinja. Osim vrhunske hrane koju nude, gosti mogu također uživati u izboru vrhunskih vina koja odišu dalmatinskom tradicijom.

O Aminess Khalani Beach Hotelu

Uz tri restorana, lobby bar, tri bara na bazenu te krovni bar i tri kongresne dvorane, raskošni Aminess Khalani Beach Hotel ima 299 obiteljskih soba i suiteova koje karakterizira luksuzni minimalizam. Sobe imaju balkon s pogledom na more i na veličanstvenu planinu Biokovo. Uz prirodnu plažu podnu hotela koja se smatra jednom od najljepših na Makarskoj rivijeri, gostima hotela na raspolaganju su i tri vanjska bazena te wellness i SPA centar koji se prostire na 1.600 kvadrata te ima unutarnji bazen i teretanu. Zahvaljujući otvaranju Aminess Khalani Beach Hotela, odmor iz bajke s veličanstvenim pogledom na more i to u jednoj od najtraženijih destinacija u Hrvatskoj upravo je postao spektakularno iskustvo.