Kakva nas budućnost putovanja očekuje?

Ponašanje korisnika promijenilo se tijekom protekle godine, pri čemu su digitalni životi korisnika, tj. platforme koje koriste i način na koji ih koriste, postali robusniji te su trendovi posljednjeg desetljeća dodatno ubrzani

U periodu kada sektor putovanja ulazi u jednu od najkritičnijih godina, na svom godišnjem summitu za partnere, Booking.com, digitalna platforma za putovanja, podijelila je svoju viziju o tome kako planira doprinijeti oporavku i budućnosti sektora, kao i ključne poslovne prioritete za 2021. te godine nakon.

Povezivanjem tisuća tvrtki diljem svijeta koje nude usluge smještaja, prijevoza, tehnologije te drugih iskustava na putovanjima, konferencija Click. želi inspirirati, pružiti podršku i povezati partnere Booking.coma, posebice tijekom ovog iznimno važnog perioda. U međusobno iznimno povezanom ekosustavu putovanja, Booking.com će se fokusirati na rad u istinskom partnerstvu te će pritom poticati potražnju za pružatelje usluga u cijelom sektoru, slušati i reagirati na partnere diljem svijeta te će nastaviti uklanjati poteškoće vezane uz putovanja, kako za putnike, tako i za one koji im omogućuju to iskustvo.

Od intenzivnog fokusa na vlastitu platformu i mobilnu aplikaciju do kontinuiranih inovacija usmjerenih prema viziji sveobuhvatnog putovanja, na virtualnoj konferenciji jasno je istaknuto da će Booking.com u sljedećim mjesecima raditi na boljoj i svjetlijoj budućnosti putovanja. „Nada nam je stigla u obliku cjepiva koje će nas s vremenom vratiti u svijet u kojemu svi mogu uživati u radostima putovanja. Booking.com učinit će sve što može kako bi taj dan stigao što prije, surađujući pritom sa svim svojim partnerima”, poručio je CEO Glenn Fogel.

POTEŠKOĆE U USLUGAMA ZA NAPLATU

Rad na pružanju odlične vrijednosti za korisnike na pouzdan i transparentan način već je dugo prioritet Booking.coma, od omogućavanja široke ponude do načina na koji prikazuje raspoloživost i cijene te osiguravanja da svatko u bilo kojem trenutku može razumjeti i usporediti informacije.

Jedna od ključnih komponenti ovoga u budućnosti jest kontinuirano ulaganje i proširenje Booking. comove platforme za naplatu kako bi putnici mogli platiti željenim načinom plaćanja, a da se pritom smanje količina operativnog posla i troškovi za partnere u cijelom ekosustavu putovanja.

Nedavno istraživanje tvrtke Ernst and Young pokazalo je da 76% malih i srednjih pružatelja usluga smještaja navodi da im opcije za plaćanje unaprijed i predautorizaciju online platformi za putovanja pomažu da smanje broj otkazivanja i nedolazaka i tako ostvare veće prihode.

MOBILNE REZERVACIJE I DALJE OSTAJU KLJUČNE

Ponašanje korisnika promijenilo se tijekom protekle godine, pri čemu su digitalni životi korisnika, tj. platforme koje koriste i način na koji ih koriste, postali robusniji te su trendovi posljednjeg desetljeća dodatno ubrzani. Mobilne rezervacije na globalnoj su razini činile više od dvije trećine ukupnih noćenja u 2020. S obzirom na to da se korisnici sve više okreću prema aplikacijama za sve svoje potrebe, Booking.com nastavit će poboljšavati i prilagođavati svoju aplikaciju, koja je u 2020. preuzeta više od 50 milijuna puta, što je čini jednom od najčešće preuzetih aplikacija za putovanja u svijetu.

OSTVARIVANJE VIZIJE SVEOBUHVATNOG PUTOVANJA

Booking.com traži načine kako poboljšati iskustvo putnika prije, tijekom i nakon njihova boravka u korist kako putnika, tako i brojnih partnera povezanih sa smještajnim objektom, prijevozom, atrakcijom i doživljajima.

Dok tvrtka nastavlja težiti stvaranju neometanog putničkog iskustva, od letova preko automobila do usluga prijevoza, boravka i aktivnosti, Fogel je prenio uvjerenje da će ostvarivanje vizije sveobuhvatnog putovanja partnerima donijeti dodatno poslovanje, baš kao što će uklanjanje prepreka vezanih za iskustvo putovanja ojačati vrijednost koju brand pruža svojim korisnicima i partnerima.

PUT PREMA ODRŽIVIJEM SEKTORU PUTOVANJA

Premda ovo ostaje izazovno vrijeme za putovanja, istovremeno je i prilika za zajedničko stvaranje održivijeg sektora. Nedavno istraživanje pokazalo je da 70% korisnika kaže da bi vjerojatnije odabrali smještajni objekt kada bi znali da taj objekt provodi određene prakse usmjerene prema održivosti.

Jedan od načina na koji Booking.com olakšava korisnicima donošenje održivijih odluka vezanih za putovanja te pomaže partnerima da privuku interes putnika u tom segmentu jest poticanje smještajnih objekata da ažuriraju sve prakse održivosti koje provode jer i najmanje promjene svakako vrijedi istaknuti.

Godišnji susret partnera jasno je pokazao da su ovi rani koraci na putu do olakšavanja održivijih putovanja za sve ne samo važni, već i nužni kao dio kolektivnog pokreta koji će osigurati da očuvamo svijet koji vrijedi doživjeti.