Kredit HBOR-a od 2,8 milijuna eura Arena Hospitality Grupi za kampove

Hotelska grupacija Arena Hospitality Group zaključila je novi ugovor o dugoročnom kreditu s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) u ukupnom iznosu od 2,86 milijuna eura, koji će koristiti za projekt repozicioniranja kampova, stoji u obavijesti te grupacije na Zagrebačkoj burzi (ZSE).

Taj su novi ugovor o dugoročnom kreditiranju Arena Hospitality Group i HBOR zaključili u sklopu HBOR-ovog programa “Investicije privatnog sektora”, a za financiranje trećeg projekta repozicioniranja kampova te kompanije.

Naime, nakon uspješnog dovršetka projekata repozicioniranja kampova Arena One 99 i Arena Grand Kažela, nova kreditna sredstva iskoristit će za nabavu 75 mobilnih kućica visoke kategorije za kamp Arena Stoja.

“Investicija je dio prve faze obnove kampa, koja uključuje stvaranje zone mobilnih kućica visoke kategorije. Planirani završetak nove zone je u lipnju 2022., dok se druga faza obnove očekuje nakon ljetne sezone 2022.”, najavljuju iz Arene.

Ističu i da će novih 75 mobilnih kućica zamijeniti 119 mobilnih kućica koje su, kako navode, “iskorištene za podršku stradalnicima potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji”.

Kredit dospijeva 2028., a odobren je uz fiksnu kamatnu stopu od 1,5 posto. Takvi povoljni uvjeti kreditiranja dio su posebnog HBOR-ovog programa te je Grupi omogućeno korištenje sredstava zbog doprinosa u sklopu mjera pomoći potresom pogođenom području u RH, navode iz Arena Hospitality Groupa.