Kulinarska zvijezda Ana Roš oduševila goste Spinnakera

Prva slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice priredila je večeru za pamćenje i goste Valamarovog fine dining restorana Spinnaker provela kroz kulinarsko putovanje od deset fantastičnih i vrlo ukusnih slijedova

Porečka riva je prošlog petka bila zasigurno najzanimljivija gastronomska lokacija u Istri. Naime, u sklopu serije večera “Spinnaker Gourmet Stage”, Valamarov fine dining restoran Spinnaker ugostio je kulinarsku divu Anu Roš, prvu slovensku cheficu s tri Michelinove zvjezdice. Reakcije gostiju bile su, očekivano, sjajne. Jedinstveni doživljaj, gastronomski spektakl, najbolja večera ikad, nezaboravno iskustvo – samo su neki od komentara zadovoljnih ljubitelja, i mahom iskusnih poznavatelja gastronomije i domaće i regionalne gastronomske scene, a koji su uspjeli osigurati svoje mjesto u Spinnakeru.

Ana Roš je 2017. godine proglašena najboljom kuharicom svijeta prema izboru The World’s 50 Best Restaurants, a njezin restoran Hiša Franko u Kobaridu nedavno je dobio i treću Michelinovu zvjezdicu.

Večera u Spinnakeru bila je svojevrsni gastronomski mozaik aktualnih i budućih projekata ove poznate chefice. Od prvog zalogaja focaccie s kozjim sirom iz Pekarne Ana, bruschette s majonezom od kamenica, inćunima, rajčicom i bosiljkom iz jelovnika restorana JAZ by Ana Roš, do klasika iz kuhinje Hiše Franko poput krumpira pečenog u ljetnoj slami, kiselog vrhnja s kavijarom ili ručno rezanih tagliolinia, planinskog zeca, kakaa i tartufa. Večeru od ukupno deset slijedova pratili su fermentirani sokovi i pomno odabrana vina.

“Reakcije gostiju su, očekivano, sjajne i to nas uvijek posebno veseli. Tada znamo da smo na pravom putu i da radimo dobar posao. U Spinnakeru se u petak zaista osjetila prava gastro magija: kada se umjetnica poput Ane Roš spoji s našom vizijom rezultat je istinski kulinarski spektakl u kojem smo svi uživali. Razvoj gastronomske ponude u našim destinacijama izuzetno je važan i na tome ćemo raditi i u budućnosti. To je zasigurno jedan od načina da privlačimo goste tijekom cijele godine”, komentirao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Valamar godinama ulaže u hrvatsku gastronomiju, a uz organizaciju i sponzorstvo događanja kao što su Spinnaker Gourmet Stage i Tunalicious Street Food Festival, kompanija je ostvarila dugoročnu suradnju sa svjetski poznatom talijanskom gastro obitelji Cerea s kojom su ljetos otvorili restoran Miramare by Fratelli Cerea u Isabella Valamar Collection Island Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča.