La Nostra Casa – vaš novi dnevni boravak

756

Blizu zagrebačkog parka Zrinjevac, u Ulici kneza Mislava, smjestio se mediteranski restoran La Nostra Casa, obiteljski restoran obitelji Bušić, vlasnika zagrebačkih gastro barova ‘Mali, ali…’ u Frankopanskoj i Maksimirskoj.

„Gotovo cijeli svoj život bavimo se kuhanjem i hranom, profesionalno i privatno, tako da je suvišno reći da nam je hrana strast. Ideja La Nostra Case je od početka veoma jednostavna – prenijeti toplinu našeg obiteljskog doma u prostor restorana. Specijaliteti koje serviramo su pripremljeni jednakim žarom kao u kuhinji naših gostiju“, ističe vlasnica Carla Bušić.

Uz jelovnik na kojem se nalazi velika ponuda hladnih i toplih predjela, ribe, mesa, steakova, tjestenine, rižota i salata, La Nostra Casa nudi i dnevnu ponudu jela.

Zanimljivost restorana su špageti koji se rade u velikom kolutu sira. Kao što je to radi i izvan Hrvatske, ovi se špageti pripremaju pred gostima koji uživaju u mini performansu. Ogroman sir koji donesu  do stola gosta prvo se sastruže, zatim zalije viskijem koji se zapali kako bi se sir otopio, a alkohol ispario. Na kraju na sve to dodaju špagete s malo vrhnja, a rezultat je fina, kremasta tjestenina.

„Interijer našeg restorana s namjerom podsjeća na dnevnu sobu – želimo da čin sjedanja za stol u našem restoranu gosta izvuče iz svakodnevice i preplavi ga osjećajem topline doma. Iako prožet nitima mediteranske kuhinje, naš jelovnik je jedinstven jer uz vrhunske tradicionalne specijalitete, svojim gostima nudimo i nešto modernija jela, u našoj izvedbi“, poručuju vlasnici Na Nostra Case.