Lareto grupa – prvi izbor domaćih i europskih restorana

392

VRHUNSKE NAMIRNICE KOJE SU TESTIRALI I ODOBRILI VRHUNSKI CHEFOVI

U posljednjih nekoliko godina vidljivi su tektonski pomaci (na bolje, naravno) u hrvatskom ugostiteljstvu. Da, jedan od uzroka zasigurno je sam turizam, ali ima nešto i u tome da Hrvati sve više “jedu vani” i pritom traže i prepoznaju kvalitetu posluženih namirnica.

Što je potrebno za uspjeh restorana? Kako se održati na tržištu koje raste iz dana u dan i uz goste koji traže kvalitetu i ne praštaju niti najmanje kikseve? Za uspjeh je zasigurno značajna kvalitetna vinska karta (a ne zaboravimo pritom niti dobar izbor popularnih craft piva), onaj posebni „touch“ dobrog chefa i… naravno kvalitetne namirnice spremljene na pravi način. Vrhunski svjetski chefovi često ističu kako sami biraju i obavljaju kupnju namirnica, kunu se u poznate dobavljače na tržnicama i osmišljavanje menija nakon skeniranja ponude štandova i provjere meteroloških prilika na morima. Pa ipak, postoji i jednostavniji način dolaska do vrhunskih namirnica koje će zadovoljiti i najizbirljivije chefove i najosjetljivija nepca gostiju.

Prije šest godina na tržištu se pojavila Lareto grupa, food servis kvalitetnih proizvoda za kuhinju, danas visoko pozicionirana u sferi distribucije proizvoda top kvalitete namjenjenih za HoReCu, a sve zahvaljujući dugogodišnjem istraživanju tržišta i sustavnom radu s vrhunskim kuharima hrvatske i talijanske kuhinje. Njihova je filozofija od samih početaka vrlo jednostavna: biti u stalnom kontaktu s kuharima za koje organiziraju kuharske radionice na kojima Laretov kuhar sprema ukusna jela koristeći isključivo namirnice u njihovoj distribuciji. Domaći se kuhari tako iz prve ruke mogu uvjeriti u vrhunsku kvalitetu ovog food servisa koji danas zastupa ozbiljan broj brandova iznimno cijenjenih u gastro krugovima i svakodnevno prisutnih na jelovnicima hrvatskih i europskih restorana i hotela.

Osim svježih tartufa i proizvoda od tartufa pod vlastim brendom “Lareto tartufi”, Lareto nudi proizvode poput brašna za izradu pizze iz napuljskog mlina, više vrsta San Marzano rajčica, veliki izbor vrhunskih talijanskih sireva, mozzarellu Fior di latte iz planinske regije Abruzzo, vrhunske tjestenine iz Gragnana, originalne tradicionalne carnaroli riže te Robo proizvode. A svi koji se imalo razumiju u distribuciju i ponudu namirnica u ugostiteljstvu dobro znaju da se proizvodi ovog cijenjenog proizvođača konzerviranog programa  ne mogu pronaći na policama u Italiji ili drugim zemljama niti po nabavnim centrima, gastro distribucijama i sl.

“Naše se namirnice najviše koriste u višoj gastronomiji koja se sve brže razvija u Hrvatskoj gdje su ugostitelji počeli više paziti na kvalitetu namirnica. Iza našeg asortimana stoje cijenjeni chefovi koji kuhaju i testiraju namirnicu prije nego je uvrstimo u ponudu: Gregorio Mannucci, Marijo Čepek, Priska Thuring, Marin Vanjak, Dragan Grbić. Ako je namirnica zadovoljila sva njihova očekivanja, predstavit ćemo je tržištu“, zaključuju u Lareto grupi.

Više o Lareto grupi pronađite na www.laretofood.hr