Lavazza će ove godine poslužiti čak 500.000 šalica kave na Wimbledonu

634

Vodeća svjetska tvrtka za proizvodnju kave, Lavazza, danas je objavila svoj povratak na ovogodišnji Grand Slam turnir kao službena kavu Wimbledona. Partnerstvo, koje sada traje već osam godina, postaje sve uspješnije i nastavit će se do 2019. godine.

Tom prigodom Lavazza drugu godinu zaredom želi dobrodošlicu svom globalnom ambasadoru turnira: teniskoj legendi Andreu Agassiju. Agassi će biti u dobrom društvu budući da Lavazza ugošćuje i druge značajne ličnosti iz svijeta tenisa čija imena ćemo uskoro otkriti.

Lavazza također na travnjake najprestižnijeg britanskog teniskog turnira donosi i kulinarsku izvrsnost i eksperimentiranje budući da dovodi svoje svjetske chefove ambasadore iz nekih od najpoznatijih restorana na svijetu s Michelinovim zvjezdicama, uključujući britanskog chefa Shauna Rankina iz Ormer Mayfaira i renomiranog talijanskog chefa Carla Cracca, kao i slavnog chefa Ernsta Knama.

Kao službena kava već osmu godinu zaredom, Lavazza ponovno pozdravlja poznata lica i svog globalnog ambasadora, Andrea Agassija, na ovogodišnjem Grand Slam turniru

Mnoge Lavazzine ključne ambasadore možete opaziti   u najslavnijem britanskom redu za kupnju ulaznica  tijekom prvog tjedna Grand Slam turnira u Lavazzinom Queue Caféu gdje obožavatelji mogu svratiti na besplatnu Lavazza kavu bi se “opskrbili gorivom” prije ulaska na turnir. Slavni Ripplemaker također će biti na licu mjesta, omogućujući posjetiteljima da svoja pjenasta cappuccina i latte kave personaliziraju svojim selfijima (ili fotografijama svojih omiljenih teniskih idola!).

Potpredsjednik Lavazze, Marco Lavazza, izjavio je: “Lavazza je oduševljena nastavkom odnosa s turnirom The Championships, Wimbledon, kao i s kultnim ličnostima koje ljubitelji tenisa dolaze upoznati i koje vole, uključujući i našeg globalnog ambasadora Andrea Agassija koji će zauvijek će biti povezan s Wimbledonom gdje je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov. Jako smo ponosni na to što nastavljamo podupirati jedan od najvećih teniskih turnira na svijetu.”

Turnir u Wimbledonu počeo je u ponedjeljak 2. srpnja te traje do nedjelje 15. srpnja 2018., a Lavazzinih 100 profesionalnih barista spremni su poslužiti 500 tisuća ljubitelja tenisa autentičnu talijansku kavu na 60 punktova tijekom dvotjednog turnira.

Za mnoštvo ljubitelja tenisa, kako unutar prestižnih terena Wimbledona, tako i vani u redu za kupnju ulaznice gdje gledatelji željno iščekuju ulazak, kava Lavazza posluživat će se u raznim klasičnim i posebnim izdanjima kako bismo privukli i britansku i međunarodnu publiku.

Učvrstivši globalnu predanost tvrtke tenisu, Lavazza zadržava svoju poziciju jedinog branda na svijetu za hranu i piće koji je partner sva četiri Grand Slam turnira – već treću godinu zaredom – poslužujući najprodavaniju talijansku kavu više od tri milijuna ljubitelja tenisa na prestižnim turnirima Roland Garros, US Open i Australian Open, pored Wimbledona.