Lavazza slavi Međunarodni dan kave

391

Zamislite svijet bez kave u kojem bi naš svakodnevni život bio okrenut naglavačke. Svijet u kojem više ne bi bilo lijeka za pospanost, isprika za kratku pauzu, odlazaka na kavu s prijateljima, i što je najvažnije – svijet u kojem ne bi bilo posla za hipstere.

U povodu ovogodišnjeg Međunarodnog dana kave (nedjelja, 1. listopada), Lavazza zamišlja ovaj strašan scenarij u neobičnom videu koji dijeli na svojoj službenoj svjetskoj Facebook stranici.

Međutim, srećom za ljubitelje kave diljem svijeta, ovaj zlokobni koncept je samo fantazija. Ispijanje jednostavnog espressa ili šalice kave sveti je društveni ritual u kojem Lavazza predvodi još od svog osnutka u Torinu, u Italiji 1895. godine.

Tijekom ovogodišnjeg Međunarodnog dana kave također slavimo Luigija Lavazzu, vizionarskog osnivača poduzeća, koji je prije 120 godina izumio mješavinu kave i zauvijek revolucionarizirao industriju. Zahvaljujući njegovom pionirskom duhu, danas imamo bezbrojne varijante okusa koje čine našu svakodnevicu ljepšom sa svakom šalicom kave.

Danas, četvrta generacija članova obitelji Lavazza strastveno nastavlja Luigijevo nasljeđe. Zaista, ne brinite. Za razliku od prikazanog u slavljeničkom videu, kava nije nestala i iskustvo ispijanja Lavazzine autentične talijanske kave prati nas kroz dan u gotovo svakom kutku svijeta.