Matija Bogdan uvodi koncept visoke gastronomije u Aminessove restorane na Krku i Korčuli

Aminess uvodi inovativan koncept visoke gastronomije za što će biti zaslužan chef Matija Bogdan

Chef Matija Bogdan postaje stalni član gourmet tima hotelske grupacije Aminess. Matija Bogdan postaje executive chef za Aminessove restorane na otocima Krku i Korčuli. Bogdan će biti zadužen za koncept visoke gastronomije 7seasa uz to vodit će i à la carte ponudu u objektima u dvije jadranske destinacije. Koncept visoke gastronomije već je dostupan za goste restorana u Aminess Korčula Heritage Hotelu, dok je otvorenje 7seas restorana u Njivicama na otoku Krku planirano u lipnju.

Hrvatski lanac hotela i resorta Aminess godinama ulaže u edukaciju zaposlenika i podizanje kvalitete usluge, s posebnim naglaskom na gourmet segment poslovanja, stoga ne čudi da je Aminessov gourmet tim bogatiji za još jednog renomiranog chefa sa svjetskim kulinarskim iskustvom.

Izbor chefa Matije Bogdana je logičan, s obzirom na to da 30-ogodišnji kuhar iza sebe ima uspješan višegodišnji angažman u londonskom restoranu Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice, gdje je radio kao desna ruka velikom Brettu Grahamu, instituciji svjetske gastronomske scene. Iza chefa Bogdana je i nekoliko uspješnih gastronomskih projekata u Hrvatskoj, među kojima je najvažniji onaj u zagrebačkom restoranu Mano 2.

“Želja nam je svim gostima restorana pružiti 5-star experience koji ćemo im približiti zahvaljujući konceptu visoke gastronomije 7seas. Taj koncept podrazumijeva vrhunske sastojke i namirnice lokalnog porijekla, elaborirano kuhanje, visokoprofesionalan servis, ozbiljnu vinsku kartu i pažljivo uređene prostore. Identitet svakog restorana sa 7seas konceptom je poseban, kao što je i svaka lokacija posebna sama po sebi. Naglasak će biti na lokalnim namirnicama koje su pripremljene s puno pažnje. Restoran u Aminess Korčula Heritage Hotelu okrenut je jednostavnoj i iskrenoj otočkoj kuhinji baziranoj na tradicionalnim jelima i okusima koji su pripremljeni u skladu s modernim vremenom i suvremenim kulinarskim tehnikama. Stare tehnike kuhanja na tanjurima isprepliću se sa suvremenim načinima pripreme vrhunskih otočkih namirnica. Vrhunac gourmet ponude zasigurno je 7seas restoran u Njivicama na Krku koji nudi nesvakidašnje delicije. Vjerujem da će za svakoga gosta doživljaj kušanja delicija na ovakav način biti uspomena zbog koje će se poželjeti vratiti ponovno u naš restoran i na otok Krk“, ističe chef Matija Bogdan.

Koncept visoke gastronomije 7seas inspiriran je raznovrsnošću namirnica, iskustvom Aminessovog executive chefa ali i destinacijama na Jadranu. Broj sedam u nazivu označuje široku ponudu, raznolikost i raznovrsnost koju Aminess nudi gostima restorana, dok pojam „seas“ označuje destinacije, prostranstvo i izazov putovanja kroz gastronomsku ponudu u restoranima. Iako „seas“ može zazvučati kao da se na meniju nalaze isključivo morski specijaliteti, naziv zapravo ostavlja  prostora za kreativna i inspirativna jela chefova koja će nepcima gostiju priuštiti pravo gastronomsko putovanje.

Aminess je posebno ponosan na ulaganja u podizanje razine kvalitete i standarda u kuhinjama hotelskih restorana. Osim u podizanje razine kvalitete ponude, mnogo se ulaže i u same zaposlenike, a jedan od najuspješnijih projekata tog tipa je i dugogodišnji Aminessov Gourmet Lab. Ulaganje u ljude i njihovu edukaciju pravi je način da se razina kvalitete usluga dovede na zavidnu razinu, a da je Aminess na pravome putu potvrđuje i samo priključivanje chefa Matije Bogdana gourmet timu.