Međunarodni sajam Gast od 8. do 11. ožujka

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Međunarodni sajam prehrane, pića i hotelske i ugostiteljske opreme, 27. po redu Gast, bit će održan od 8. do 11. ožujka po prvi puta u splitskom Sportskom centru Gripe, a predstavit će se oko 300 izlagača iz šest zemalja, najavili su organizatori.

Ovogodišnji Gast preseljen je u Sportski centar gripe iz Spaladium arene gdje se održavao prošlih godina. Direktorica sajma Sanja Vuković Veić je rekla kako se sajam preselio u Gripe zbog “situacije sa zatvorenom Spaladium arenom.”

“Zbog manjih kapaciteta u Sportskom centru Gripe nego u Spaladium areni morali smo zahvaliti dijelu tvrtki, jer nije bilo mjesta, a prihvatili smo jače tvrtke za sudjelovanje na sajmu”, kazala je Vuković Veić.

Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić istaknula je kako se Gast održava u pravo vrijeme priprema za nadolazeću turističku sezonu. “Ovaj sajam će dati doprinos popunjenosti smještanih kapaciteta u Splitu u predsezoni, a već sada vlada veliko zanimanje za boravak u Splitu tijekom sezone,” kazala je.

Tijekom sajma održat će se konferencija “Kako (p)ostati održivi dalmatia green iznajmljivač?” Pokrovitelj ovogodišnjeg Gasta je predsjednik RH Zoran Milanović.