METRO Cash & Carry: Španjolsko vino La Sastrería proglašeno vinom 2018.

METRO Cash & Carry bira vina godine, svake godine pomno proučavajući jednu vinsku regiju u svijetu pokušavajući tako svojim kupcima profesionalcima približiti i bolje predstaviti vinske klasike te im ponuditi nešto novo s odličnim omjerom kvalitete i cijene.

Ovogodišnje vino godine dolazi iz španjolske pokrajine Cariñena, jedne od najstarijih vinskih pokrajina u Španjolskoj. Savršena geografska pozicija (u podnožju Algiren Iberian Hills na 500-800 metara nadmorske visine) i kontinentalna klima s mediteranskim utjecajem idealni su za uzgoj sorte grožđa Garnacha, cijenjene vinske sorte od koje se proizvodi i ovogodišnje vino godine.

Vinska etiketa La Sastrería kreirana je ekskluzivno za METRO, a prevedeno znači „Krojačnica“, prema nekadašnjem poslu vlasnika vinarije. Etiketa se sastoji od tri vinska proizvoda: crveno, bijelo i rosé. Kriteriji za odabir Vina godine vrlo su strogi. METRO stručnjaci, u koje ubrajamo sommeliere i voditelje kategorija s višegodišnjim iskustvom, pri odabiru pobjednika detaljno ocjenjuju okus vina, podrijetlo, dinamiku i obujam berbe, ali i njegovu cijenu, stil te mogućnost za opskrbu međunarodnog tržišta.

CRVENO VINO – intenzivne je boje crne višnje, sa slojevima ljubičastih tonova. Kompleksnog je mirisa, zrelog crvenog i crnog voća. Na nepcima ostavlja dugotrajnu snažnu voćnu aromu, savršeno izbalansiranog i punog okusa.

BIJELO VINO – svijetlo-žute je boje sa zelenim tonovima koji naglašavaju da je vino mlado. Čistog mirisa, s intenzivnim aromama svježe marelice, ananasa i limete. Vino je izbalansirane kiselosti te osvježavajućeg i izraženog voćnog okusa.

ROSÉ – svijetloružičaste je boje i aromatičnog mirisa crvenog voća. Voćnog je i dobro izbalansiranog okusa.