Na Kvarneru za uskrsne blagdane otvoreno 70 hotela

35

Tijekom uskrsnih blagdana na Kvarneru će biti otvoreno 70-ak hotela, od čega najviše, njih 29, na opatijskoj rivijeri, podaci su Turističke zajednice Kvarnera.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov navodi da će na riječkom području biti otvoreno sedam hotela, na crikveničko-vinodolskoj rivijeri šest, na otoku Krku 11, a osam hotela na otocima cresko-lošinjskog arhipelaga. Tri hotela bit će otvorena na otoku Rabu, a sedam na području Gorskog kotara.

Prema njenim riječima, već sada dosta hotelskih objekata na Kvarneru ima nacionalnu oznaku sigurnosti Safe Stay in Croatia i gotovo 2000 kvarnerskih objekata raznih kategorija je već dio tog nacionalnog sustava.

Nacionalna oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se poslovnim subjektima u turizmu i ostalima koji su dio lanca putovanja, a jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Iz Turističke zajednice Grada Opatije najavili su kako će tijekom uskrsnih blagdana u tom gradu biti otvorena 22 hotela, koji imaju nacionalnu oznaku Safe Stay in Croatia.

Iako su epidemiološke mjere onemogućile veća događanja, Opatija će biti prigodno uređena i ukrašena, a tursitički djetanici pozovaju sve da provedu vrijeme šetnjama uz more, kao i ponudu opatijskih hotelijera i ugostitelja te u spa & wellness centrima.

Opatija je ukrašena uskrsnim pisanicama, čestitkama na više jezika u parkovima i uz šetalište Lungomare, a ispred Umjetničkog paviljona “Juraj Šporer” postavljena je najveća uskrsna pisanica izrađena od maslinovih grančica i drugih prirodnih materijala.