Najavljene Vinartove radionice – sjajna prilika za sve koji žele znati više o vinu

Najvažniji poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting, ove će godine zbog izvanredne situacije izazvane pandemijom promijeniti model u vinski outlet, odnosno trgovinu sa ponajboljim hrvatskim vinima, a održat će se na otvorenom, 3.6. i 4.6. od 12 do 19h na sjevernom platou Muzeja Suvremene Umjetnosti.

Samoj manifestaciji kao i prijašnjih godina prethodi 20-ak edukativnih vinskih radionica koje se održavaju kroz četiri dana. Kroz radionice predstavit će se autohtone hrvatske sorte poput babića, dobričića, pošipa, pušipela i tribidraga, te renomirane vinarije sa svojim novitetima ili raritetima.

Predstavit će se vinarije Pilato, Medea, Katunar, Coletti, Petrač, Tilia Estate, Ipša, Saints Hills, Markus, Weszeli, Grabovac i Kozlović. Početnici će imati priliku naučiti osnove sparivanja vina s President i Sirela sirevima odnosno savladati korisnu vještinu za nadolazeća ljetna druženja na otvorenom.

Za one nešto iskusnije poznati ambasador finih vina svjetske klase, Željko Bročilović Carlos, donosi izbor prestižnih Rieslinga iz najpoznatijih njemačkih regija, a strastveni novinar Igor Luković će pokazati kako kotiraju vina iz naše šire regije u usporedbi s najpoznatijim svjetskim vinskim regijama u radionici pod nazivom David protiv Golijata. L

jubitelji finih koktela će također imati jedinstvenu priliku upoznati velikog Lorenza Ingu, kreatora fantastičnih Panarea ginova i grappa.

U pauzi između radionica, posjetitelji će se okrijepiti finim Sirela i President sirevima, Argetinim Exclusive namazima s potpisom poznatih kuharskih majstora, te novim mesnim Pik&Go grickalicama, a za osvježavanje osjetila i pravilan doživljaj vina za koji je potrebna hidracija brine se Romerquelle izvorska voda.

Raspored radionica možete pronaći na ovom linku, popust u iznosu 50% na prijave vrijedi do 23.5.2021.