Najbolje otočke destinacije u Hrvatskoj

Pinee tree boutique apartmans

Dalmatinska obala u Hrvatskoj zadivljujući je raj za putnike koji traže avanturu na nekom od naših sunčanih otoka

Među više od 1544.000 destinacija diljem svijeta, Booking.com je izdvojio šest uistinu jedinstvenih hrvatskih otoka i smještajnih kapaciteta koji će putnicima omogućiti da u potpunosti dožive hrvatsku obalu. Uz prelijepo Jadransko more koje zapljuskuje obalama zemlje kao i njenih 1244 otoka, otočka avantura u Hrvatskoj idealno je putovanje za one koji žele pomiješati stvari, podijeliti svoje vrijeme između prirode i kulture i vidjeti puno i to sve u kratkom vremenu!

Odabir pravog otoka

Što je s vinom? Ili prirodom? Povijesti? Pješčanim plažama? Za sve od navedenog Hrvatska ima puno opcija, a mi ćemo vam otkriti koji su najbolji hrvatski otoci za ljetne praznike.

Hvar

Haritage Hvar

Hvar je jedan od sjevernijih hrvatskih otoka koji je lako dostupan iz Splita. Ovaj otok je tijekom ljetne sezone stekao reputaciju “otoka za zabavu”. Ovdje se nalazi niz barova, restorana i klubova koji prosječnog partijanera mogu držati budnim cijelu noć! Dane možete provesti istražujući trg sv. Stjepana i katedralu, istražujući hvarsku Forticu (tvrđavu) ili opuštajući se na nekoj od brojnih plaža. Naravno, postoje i druga područja na otoku koja su malo tiša i mirnija za one koji nisu tu na zabavi. Stari Grad (na popisu UNESCO-ve svjetske baštine) i Vrboska su mali gradovi na otoku Hvaru u kojima možete uživati ​​u opuštenijem iskustvu.

Gdje odsjesti: Heritage Hotel Park Hvar smješten u blizini plaže, Hotel Park Hvar nalazi se u Starom gradu Hvara. Hvarska loža i hvarska tvrđava su značajne znamenitosti, a neke od aktivnosti ovog područja možete doživjeti u luci Hvar i marini Palmižana. Odvojite si slobodno vrijeme za obilaske vinarije i toplice za zdravlje/ljepotu u okolici ili udahnite malo svježeg zraka uz avanture poput pješačkih/biciklističkih staza i padobranstva u blizini. Gosti cijene lokaciju hotela zbog noćnog života.

Korčula

Korčula je vrlo mali otok (dug samo 47 km) južno od Hvara. S obzirom da se ovaj otok nalazi između Splita i Dubrovnika, do njega možete doći prilično lako. Iz Dubrovnika postoje izravne trajektne rute koje traju nešto manje od 2 sata. Iz Splita biste morali ići trajektom preko Hvara što traje nešto duže. Vjeruje se da je na Korčuli rođen slavni Marko Polo. Navedenu kuću Marka Pola pretvorili su u muzej u kojem možete posjetiti i saznati sve o njemu. Ovo popularno mjesto nalazi se u gradu Korčuli koji je zapravo srednjovjekovni stari grad opasan zidinama. Također možete posjetiti katedralu sv. Marka i popeti se na toranj za prekrasan pogled na otok! Massimo Bar je odlično mjesto za promatranje zalaska sunca. Pravi šank nalazi se na dnu tornja, a pića se zatim podižu na remenicu i dostavljaju vam na vrh. Ispijanje koktela uz promatranje zalaska sunca nad zaljevom je fantastično iskustvo! Ako tražite plaže, na južnom dijelu otoka naći ćete male pješčane plaže, a na sjeveru ravnije šljunčane plaže.

Gdje odsjesti: Smješten na malom brežuljku samo 10 m iznad razine mora, s pogledom na čisto Jadransko more i korčulanski arhipelag, uzdiže naš najnoviji biser – Aparthotel “The Dreamers’ Club”. Izgrađen s puno ljubavi, ekoloških materijala i pažnje na detalje. Ova kuća za odmor stvarno je ugodan i opuštajući dom za istinske avanture, ljubitelje prirode, mladence i obitelji s malom djecom. Ekološki materijali, drveni podovi, solarno grijanje vode, ekološki doručak, zeleni vrtovi, kućica na drvetu, drveni dnevni boravak i zeleni bar na licu mjesta ono je što ovaj raj čini ekološkim, zdravim i održivim ljetnim domom uz poštovanje prirode i lokalne zajednice.

Vis

Hotel San Giorgio

Od svih otoka Vis je najudaljeniji, ali jedan od najboljih hrvatskih otoka za posjetiti. Ovaj otok je nekada bio vojna baza jugoslavenske vojske i ponovno je otvoren za posjetitelje tek 1989. To je vrlo udaljeni, stjenoviti otok s mnoštvom plaža koje okružuju obalu. Dok lutate okolo, primijetit ćete da su dijelovi drevnih zidina još uvijek tu koji mu daju stari autentični dojam. Toplo preporučamo posjet Komiži koja se nalazi na zapadnoj obali. To je malo ribarsko mjesto s prekrasnim plažama i poznato je po svježim jastozima. Sjajno mjesto za ukusan obrok s plodovima mora! Ostale atrakcije ovdje uključuju Arheološki muzej i crkvu sv. Jeronima koja je izgrađena iznad antičkog rimskog kazališta. Popularno putovanje s Visa je posjet Modroj špilji koja je nevjerojatna. Najbolje vrijeme za odlazak je između 11 i 12 sati kada sunce obasjava vodu. Ovaj otok je savršeno mjesto za one koji traže mir i tišinu.

Gdje odsjesti: Smješten u mirnoj ulici, samo kratka šetnja od blistavog plavog mora, prekrasan boutique Hotel San Giorgio nudi intimnu šarmantnu atmosferu, hvaleći se elegantnim interijerima nadahnutim prirodom i očaravajućim bujnim vrtnim dvorištem za vaše trenutke opuštanja.

Mljet

Pinee tree boutique apartmans

Mljet je najjugoistočniji otok do kojeg je vrlo lako doći iz Dubrovnika. Posjet ovom otoku bio bi savršen jednodnevni izlet. Mljet je zapravo nacionalni park u kojem se možete kupati u jednom od dva slana jezera i opuštati okruženi prirodnim ljepotama otoka. Otok je većinom sastavljen od šuma, vinograda i maslinika što ga čini jednim od najboljih hrvatskih otoka za posjetiti. Smještena na jugu otoka nalazi se poznata Odisejeva špilja. Možete ući plivajući kroz njega ili malim čamcem. Preporučamo posjet špilji u ranim poslijepodnevnim satima kada sija sunce za nevjerojatne prilike za fotografiranje. Ako želite ostati na ovom otoku dulje od jednog dana, naći ćete mala sela sa smještajem koji možete birati.

Gdje odsjesti: U bujnom selu Saplunara na otoku Mljetu možete pronaći naše šarmantne PineTree boutique apartmane s 4 zvjezdice. Boutique apartmani PineTree smješteni su neposredno uz more te su moderno namješteni. Ovo je skriveni dragulj na osami daleko od gradske vreve i savršen za miran odmor ili istraživanje otoka.

Brač

Hotel Osam Brač

Brač je prilično velik i poznat u usporedbi s ostalim hrvatskim otocima, ali s manje gužve. Mnogi poznaju ovaj otok po vrlo poznatoj bijeloj pješčanoj plaži poznatoj kao Zlatni rat. Ova plaža je dio kopna koji seže u more. To je izvrsno mjesto za one koje zanima jedrenje na dasci ili čak kitesurfing. Nakon što ste se malo opustili na plaži Zlatni rat, možete prošetati rivom prema malom mjestu Bol. Ostala mjesta koja vrijedi posjetiti tijekom boravka na Braču su Supetar, najveći grad i glavna ulazna točka za trajekte, te Milna, lučki gradić sa prekrasnim plažama. Ovdje možete posjetiti i još nekoliko malih sela, pa preporučamo da ostanete na Braču nekoliko dana kako biste sve doživjeli.

Gdje odsjesti: Hotel Osam, smješten na otoku Braču, u Hrvatskoj. Bilo da putujete sami, u paru ili s grupom prijatelja, neka ovaj hotel bude vaš savršeni odmor na otoku. Njihovo besprijekorno gostoprimstvo, izvanredan à la carte restoran i Rooftop Bar stvorit će nezaboravne i njegovane uspomene u udobnosti i luksuzu.

U okviru svoje misije da olakša svima da istraže svijet, Booking.com dijeli Sezonske ponude koje putnici mogu iskoristiti za rezervaciju svog sljedećeg putovanja. Popusti kreću od 15% u objektima koji sudjeluju i koji imaju oznaku ‘Sezonska ponuda 2022.’, a vrijede za boravke s odjavom najkasnije 30. rujna 2022. Uz to, Booking.com putnicima diljem svijeta nudi priliku za pristup novoj razini dodatnih pogodnosti uz uvođenje treće razine Genius programa vjernosti. Taj program vjernosti Booking.com-a osmišljen je kako bi uz njega svako putovanje donijelo bolje iskustvo, a potpuno je besplatan, lako dostupan i nudi trajno članstvo. Putnici samo trebaju kreirati korisnički račun kako bi ostvarili doživotan Genius status. Kad Genius članovi otključaju nove razine, ostvarit će pristup većim popustima i većem broju nagrada koje nikad ne istječu. Putnici se samo trebaju prijaviti u svoj Booking.com korisnički račun i potražiti Genius oznaku kako bi pronašli pogodnosti i popuste.