Nakon Hrvatske Accor se širi i na Crnu Goru

Foto: Vladimir Gugl, Studio Gugl, Accor

Accor, vodeća svjetska grupacija u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva širi se na regiju. Uz Heritage Hotel FERMAI koji je postao dio MGallery kolekcije, Split će 2023. dobiti i prvi Mövenpick hotel, a iste godine kao dio Mövenpick lanca otvorit će vrata crnogorski povijesni hotel Teuta

Accor nastavlja širiti svoj portfolio u Jugoistočnoj Europi. Zahvaljujući partnerstvu s Briv Constructionom, poznatom građevinskom tvrtkom, grupa je predstavila još jedan premium brend u primorskoj regiji Crne Gore. Mövenpick Risan Teuta Resort će uz privatnu plažu i zatvoreni bazen nuditi 175 elegantnih i udobnih soba, restorane, bar, konferencijski prostor te spa centar sa širokim sadržajem, a dobrodošlicu će poželjeti prvim gostima na jesen 2023.

Foto: Vladimir Gugl, Studio Gugl, Accor

„S velikim zadovoljstvom predstavljamo Mövenpick brend u Bokokotorskom zaljevu – pravom skrivenom dragulju Crne Gore. Kao luksuzno odredište za odmor smješteno u zaštićenom UNESCO-vom području, Mövenpick Risan Teuta pozvat će goste da se opuste i uživaju u autentičnom iskustvu, u savršenom bijegu na obali. Hoteli iz Accor lanca poznati su po tome što nude nezaboravno iskustvo putovanja i veselimo se srdačnoj dobrodošlici gostima koji će posjetiti Risan“, naglašava Dilek Sezer, director razvoja za jugoistočnu Europu.

Hotel na području UNESCO-ove baštine

Izgrađen 1978., Hotel Teuta predstavlja poznati jugoslavenski brutalistički stil. Smješten je u Risanu, “biseru u kruni” bivše Jugoslavije. Dio je UNESCO-ove kulturne baštine i kao takav je kulturološki zaštićen i iznimno važan za Crnu Goru i njenu bogatu povijest.

Nalazi se u najmirnijem dijelu slikovitog Bokokotorskog zaljeva, stoga će Mövenpick Risan Teuta Resort biti idealan odabir za putnike koji traže odmor i mir, ali i za one koji žele istražiti povijest i kulturu obližnjih gradova Kotora i Herceg Novog ili pak uživati u aktivnom odmoru penjući se po okolnim planinama.

„Hotel Teuta je pravi dragulj crnogorske obale i godinama je dio bogate povijesti zemlje. Željeli smo obnoviti njegov sjaj i slavu uz znatna ulaganja i uz razinu visoke usluge koju zaslužuje. Od početka suradnje Accor grupa je bila u prvom planu zbog svoje globalne prisutnosti, raznolikosti i relevantnosti svojih brendova te snažnog i brojnog programa lojalnosti“, istaknuo je Vladimir Mračević, izvršni direktor tvrtke Briv Construction, koja je vlasnik ovog crnogorskog hotela.