Nakon popuštanja mjera najviše građana najprije se zaputilo u kafiće!

22

Strah od zaraze i dalje pada, a građane je popuštanje mjera ponajprije potaklo na ispijanje kava ili pića u restoranu, uljepšavanje te shopping

Pada zadovoljstvo radom Vlade i mjerodavnih službi u borbi protiv suzbijanja epidemije koronavirusa, ali njihov rad se smatra pozitivnijim od rada institucija Europske unije u cjelini, pokazali su rezultati četvrtog istraživanja agencije Hendal o stavovima i ponašanju građana u vremenu epidemije koronavirusa provedenom na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana Hrvatske sredinom svibnja 2020.

I dalje se prosječno zadovoljstvo dosadašnjim radom Vlade, ministra zdravstva i javnih službi u borbi protiv suzbijanja epidemije koronavirusa smanjuje: 3,63 naspram 3,75 u travnju i 4,02 u ožujku. Građani smatraju da će nakon ove krize Hrvatska (66%) i Europska unija (52%) izaći slabije nego ranije. Istovremeno misle da će oni osobno izaći slabiji (25%) ili jači (24%) u podjednakom omjeru. 6% građana smatra da će neke države napustiti EU nakon završetka pandemije, a polovina (50%) nije sigurna.