Nova cuvée linija Vina Belje

“Sjajna berba 2020. ponukala nas je da izađemo iz dosadašnjih okvira i lansiramo novu vinsku priču koja započinje u trenucima kada je svijet gotovo stao. Jer se u izazovnim i teškim trenucima stvaraju velika djela, ona koja postaju trend i dugo se pamte. Jedno od takvih djela je Cuvée linija Vina Belje, set od tri sjajna vina koja odišu kompleksnošću okusa i izuzetnom svježinom. Nazvali smo ih Cuvée blanc, Rose i Cuvée rouge“ ovako su novu liniju Vina Belje opisali enolozi Suzana Zovko i Marijan Knežević.

Kao što se vinske sorte isprepliću u vinogradima Belja, na južnim padinama Banovog brda u Baranji, tako se i muškat, traminac, pinot bijeli i graševina međusobno povezuju u novom vinu Cuvée blanc koje odiše elegantnim muškatnim mirisom te  balansom svježine i blage slasti. Ovo je pravi odabir za aperitiv, popodnevnu čašu vina na terasi, za večernje druženje s prijateljima ili dragom osobom. Izvrsno će ga pratiti lagana predjela (rižota i tjestenine), sirevi i voćni kolači s jabukama, kruškama ili marelicama.

Rose 2020. baziran je na cabernet sauvignonu, sorti koju se diljem svijeta spominje kao kralja crnih vina, a koji svoja najbolja ostvarenja daje u kupažama gdje do punog izražaja dolazi sva njegova raskoš. Upravo se voćne note cabernet sauvignona ističu u Roseu 2020., a naglasak je na jagodi i malini uz opojni miris nara i ruže. Rose 2020., poslužen uz pizzu ili burger, donijet će dozu ekstravagancije ovoj mnogima omiljenoj hrani.

Brojni vinski stručnjaci Baranju uspoređuju s Bordeauxom, jer u njoj nastaju iznimna i autentična crvena vina. Većinu najnagrađivanijih domaćih crvenih vina proizvode upravo Vina Belje, a novi Cuvée rouge u sebi sadrži frankovku i merlot po kojima je Baranja nadaleko poznata. Ovaj put riječ je o polusuhoj harmoniji s nježnim taninima i mirisom bobičastog voća, pa se Cuvée rouge nameće kao sjajan izbor za brojne prigode u kojima želite istinski uživati.

Andrej Dean predsjednik Uprave Belja plus najavio je izlazak nove linije na tržište „Ovu liniju smo usmjerili prema mlađim potrošačima i svima koji se tako osjećaju. Računali smo na njihovu otvorenost prema novim idejama i konceptima, ali i prepoznavanje „pravih stvari“. Zato smo se odlučili za prozirne boce i razigrani dizajn koji sjajno prezentira vina u boci. Ovo je prvi novitet u segmentu vina koji predstavljamo u ovoj godini. Na našu veliku radost bit će ih još nekoliko. Potvrdu kvalitete naše nove linije već smo dobili na velikim međunarodnim ocjenjivanjima vina, i to srebrnu medalju za Cuvee blanc na ocjenjivanju Mundus Vini i srebrnu medalju za rose na International Rose Championship.“