Nova generacija zaštite od sunca

2442

Moderna arhitektura sve više poseže za dizajnom koji omogućuje jedinstvene mogućnosti u natkrivanju vanjskih prostora, pružajući osjećaj ugode i atraktivan izgled. Sklopivi sistemi sunčanih jedara omogućuju potpuno nova rješenja zasjenjivanja prostora prema osobnim preferencijama, uz veliki izbor materijala, konstrukcija, platna i boja.

Ekskluzivni zastupnik tvrtke Soliday za hrvatsko tržište, tvrtka Riviera Dekor iz Matulja, u svojoj ponudi vanjske zaštite od sunca nudi upravo to – funkcionalni dizajn koji pruža zaštitu od sunca, vremenskih neprilika i znatiželjnih pogleda. Dizajn, tehnologija, maksimalna fleksibilnost i komfor u elegantnom sunčanom jedru klasičnih linija, svaku će terasu učiniti savršenim prostorom za opuštanje.

Koristeći najsuvremenije softverske sustave za dimenzioniranje i pozicioniranje mehanizma sunčanog jedra, Riviera Dekor u mogućnosti je izraditi 3D vizualizaciju eksterijera te prilagoditi sustav sunčanog jedra estetskim zahtjevima naručitelja. Sklopivo sunčano jedro može se izvesti s jednostavnim, ručnim mehanizmom za sklapanje ili kao potpuno automatizirani i pokreće se pomoću elektromotora na daljinsko upravljanje, sa senzorima za vjetar i sunce.

Tvrtka Soliday je dugogodišnjim nastojanjima za poboljšanjem funkcionalnosti i sigurnosti pokretanja mehanizma uspjela razviti jedinstven sustav napinjanja platna, kod kojeg je mehanizam za napinjanje platna smješten unutar šupljine nosivih stupova jedra. Na taj način postignut je vrlo elegantan izgled konstrukcije, uz savršeno funkcioniranje sustava pri ekstremno vjetrovitom vremenu.

Platno sunčanog jedra može se izvesti s vjetropropusnim, mrežastim materijalom ili s vodonepropusnim platnom, ukoliko postoji potreba za korištenjem sunčanog jedra i po lošim vremenskim uvjetima. Stupovi jedra izvode se od aluminija (u nekoliko varijanti) ili od inoxa te će se svojim oblikom i izgledom uklopiti u najrazličitije tipove vanjskog uređenja objekata.